Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: „Nu voi candida la aceste alegeri parlamentare”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că nu intenționează să candideze la alegerile parlamentare din acest an. 

„La Ministerul Sănătății lucrăm la câteva proiecte importante pentru pacienți și personalul medical și voi folosi fiecare oră care mi-a mai rămas din acest mandat pentru a le duce la capăt”, a scris Vlad Voiculescu.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care acesta a fost invitat la lansarea programului de guvernare al Partidului Național Liberal și a decis să accepte invitația.

„Am fost invitat la lansarea programului de guvernare al Partidului Național Liberal și am acceptat invitația (așa cum aș accepta și daca ar veni din partea altor partide politice interesate de Sănătate). 

Voi merge pentru a vorbi despre sistemul sanitar, cum l-am găsit și ce se poate face mai departe pentru însănătoșirea lui. După 4 luni la Ministerul Sănătații, știu că acest lucru este posibil. Merg acolo pentru că, indiferent de partid, politicienii vor forma viitorul Parlament al României și de votul și de prioritățile lor va depinde sănătatea noastră. 

Pentru că aș vrea să opresc orice speculații inutile, anunț aici că nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. La Ministerul Sănătății lucrăm la câteva proiecte importante pentru pacienți și personalul medical și voi folosi fiecare oră care mi-a mai rămas din acest mandat pentru a le duce la capăt. Desigur, nu aș vrea ca acestea să fie folosite ca muniție electorală. Mai degrabă mi-aș dori ca, odată finalizate, să reprezinte o fundație solidă de construcție pentru viitorul Parlament și viitorul Guvern", a scris Vlad Voiculescu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  La fel ca dl. Ciolos, dl. Voiculescu ne declara inapetenta domniei sale pentru a candida la apropiatele alegeri parlamentare, preferand sa se dedice pana in ultimul minut actualului program de guvernare ( pe partea de sanatate ) pentru a lasa viitorilor guvernanti trasate liniile directoare ale dezvoltarii Romaniei in urmatorii ani. Dl. Voiculescu subliniaza ca lucreaza la un program care, odata pus in aplicare si continuat de guvernul urmator, lucrurile vor arata mai bine pentru medici si pacienti.
  Dincolo de pretentia usor ridicola de oracole ale viitorului pe care o afiseaza cei doi gentlemeni, nu pot sa nu imi amintesc ca, la fel ca aducerea la putere a guvernului de "tehnocrati", planurile concrete de guvernare sunt elaborate de persoane sau structuri necunoscute alegatorilor de rand. Ca atare, pretentia celor doi domni ca planul de dezvoltare al tarii conceput de guvernul Ciolos sa fie preluat de viitorul guvern este usor nerealista si cu siguranta ca nici chiar liberalii, in calitatea lor de slujitori fideli ai cuplului Ciolos-Johannis, nu vor prelua orbeste aceasta "mostenire".
  Strict vorbind despre capitolul "sanatate", Dl. Voiculescu a dovedit aceeasi obtuzitate si incapacitate de intelegere a cauzelor primordiale ale raului din sistemul public de sanatate, precum toti precedesorii sai din 1990 incoace.
  Cauza-cauzelor pentru disfunctionalitatile sistemului public de sanatate o constituie monopolul criminal pe care il detine Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Atat medicii cat si pacientii sunt in fapt sclavii Casei de Asigurari si primesc doar atat cat vor muschii conducerii acestei institutii. Nimeni nu controleaza cum se cheltuiesc miliardele de euro pe care sta calare Casa de Asigurari.
  Doar desfiintarea monopolului Casei si infiintarea a 4-5 Case de Asigurari cu acoperire nationala va permite medicilor sa fie mai bine platiti si pacientilor sa fie mai bine tratati.
  • Like 0


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult