Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Toader le-a transmis procurorilor CSM că 5 articole din OUG 7 ar urma să fe modificate

Tudorel Toader - Octav Ganea

(Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Ministrul Tudorel Toader le-a transmis vineri procurorilor din CSM că ar urma să renunţe la cinci dintre modificările incluse în OUG care modifică legile justiției, anunță Digi24

„Se va reveni la forma anterioară a articolului privind delegările, respectiv că acestea vor fi dispuse de secţia pentru procurori, va renunţa la articolul 54, referitor la posibilitatea ca judecătorii, foşti procurori, să fie numiţi în funcţiile de top din parchet, iar avizul să fie dat de către Secţia pentru procurori. 

De asemenea, ne-a comunicat că va renunţa la dispoziţiile efectuării la buna reputaţie, precum şi alte două chestiuni, cea referitoare la salarizarea unitară a personalului, precum şi unele corelări tehnice privind Inspecţia Judiciară, fără a face alte intervenţii.

Domnul ministru ne-a spus că nu va interveni în privinţa celorlalte articole. I-am comunicat că îngrijorările sistemului judiciar sunt mult mai largi decât cele cuprinse în ordonanţa 7”, a declarat Nicolae Solomon, președintele secției pentru procurori.

DIICOT a anunțat că îşi suspendă activitatea până pe 7 martie, în semn de protest faţă de OUG 7, care modifică legile justiției. Reprezentanții DNA  au acuzat că activitatea instituției este în pericol de a fi blocată din cauza OUG care modifică legile justiției, iar combaterea corupției la nivel înalt riscă să fie paralizată. 

Comisia Europeană a intervenit și a cerut Guvernului PSD-ALDE „explicații privind conținutul și urgența ordonanței”. Totodată, magistrații din mai multe orașe din țară au protestat față de adoptarea OUG 7.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu stiu cat de normal este in juridic sa faci schimbari de la zi la zi. Poate este normal pentru ca sunt numai niste... reguli. Dar in tehnica, daca faci asa de multe schimbari in asa de scurt timp, dai faliment.
    • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult