Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Transporturilor: Astăzi s-a finalizat licitația pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploiești-Comarnic-Brașov. Urmează semnarea contractului cu firma de proiectare

comarnic - brasov

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat azi că licitaţia pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploieşti-Comarnic-Braşov s-a încheiat miercuri, iar în zilele următoare, după finalizarea formalităţilor, va fi semnat contractul cu firma de proiectare.

„Ne așteptăm - și am pus asta foarte clar în vedere proiectantului - ca din acest contract să obținem: 1) O documentație tehnică de calitate, cu studii de teren (geologice, topografice, hidrologice, etc) făcute temeinic. 2) Soluții tehnice moderne, demne de anul 2021. Cu tuneluri la Bușteni și la Sinaia, nu cu traseu “la zi”, prin mijlocul stațiunilor. 3) Livrarea documentației pe sectoarele critice pe un calendar accelerat. Ploiești-Brașov este o autostradă cu mult întârziată, iar lipsa ei duce la aglomerația infernală de pe Valea Prahovei”, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor.

Sursa Facebook Cătălin Drulă

Până vom putea circula pe A3 între Ploiești și Brașov, Cătălin Drulă spune că există o serie de soluții care vor fi puse în practică împreună cu autoritățile locale, pentru fluidizarea traficului: construirea unor pasarele pietonale acoperite, cu lifturi sau scări rulante și modernizarea celor existente; sensuri giratorii și pasaje la Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal; o parcare nouă la Bușteni, în centru, astfel încât benzile de circulație să nu mai fie blocate de mașini care staționează.

A3 Ploiești-Comarnic-Brașov: fapte, nu vorbe. Astăzi s-a finalizat licitația pentru proiectarea autostrăzii A3...

Posted by Cătălin Drulă on Wednesday, February 10, 2021

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hai cu studiile de fezabilitate!
    • Like 0
  • Credeți că firma câștigătoare va furniza un proiect tehnic bun la ce suma s-a licitat? Eu nu prea as crede.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult