Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministrul Transporturilor Lucian Șova: „De ce au venit multinaționalele aici? Au venit că sunt salarii mici. Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari. Și tot vor pleca”

Lucian Șova

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a găsit o explicație surprinzătoare pentru numărul redus de kilometri de autostrăzi din România. Pe scurt, în opinia lui Șova, dacă am avea autostrăzi, salariile ar crește, iar multinaționalele ar pleca. 

„Este o rețea de autostrăzi minunată în Occident. De ce au venit multinaționalele aici? Au venit că sunt salarii mici. Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari. Și tot vor pleca. Către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici”, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Deputatul USR Cătălin Drulă a scris pe contul său de Facebook că ministrul Șova i-a dat replica de mai sus, joi, în Comisia de Transporturi, unui deputat USR care afirmase că este nevoie urgentă de autostrăzi și că riscăm să plece marile companii, cum ar fi Dacia-Renault, dacă nu avem o infrastructură decentă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Iulian check icon
    Analfabetul și comunistoid-ul asta nu înțelege ca autostrada aduce și mai multa dezvoltare.. A văzut el tari cu autostrăzi și sărace? El și imbecilii din guvernare fac și asa mult rău tuturor firmelor fie ele multinaționale sau mici întreprinzători... De aia multe se închid sau vor pleca... Conduși de limitați rămânem limitați... Trebuie sa ne trezim cu toții, avem nevoie de oameni de valoare, trebuie sa scăpăm de acest sindrom de a crede ca cineva va face ceva pentru noi... România fii puternica și scăpa de viermi și păduchi ce te parazitează!
    • Like 0
  • Ce poți spune despre un asemenea comentariu?
    Buni miniștri mai avem și de o inteligență sclipitoare.
    • Like 1
  • O strategie buna de guvernare ! Vreti salarii mari? hai sa distrugem si minuscula retea de autostrazi pe care o avem si, o sa vina multinationalele buluc la noi fiindca.... pardon avem salarii mici! Deci cum o dai tot ca Dragnea iese .
    Bravo d-l Sova, ar trebui sa fii ministrul Trensporturilor pe viata !
    • Like 3
  • S-a gasit geniul. Bai Lucica, exceptionala explicatie ma baiatule!
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult