Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Minune la Fisc: Declarațiile online nu se mai depun la etajul 2. Ministrul Finanțelor promite că toți contribuabilii vor trimite online o declarație unică

ANAF - declarații online

Recent a circulat pe rețelele de socializare fotografia unui anunț dintr-un sediu ANAF care spunea: „Declarațiile online se depun la etajul 2”. Chiar dacă pare doar o glumă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut că aceasta este o modalitate de lucru la ANAF. Teodorovici a susținut duminică, la Antena 3, că situația se va schimba și că, din martie 2019 declarațiile unice se vor depune online.

Mai mult decât atât, el a spus că Direcțiile Finanțelor Publice și primăriile vor trebui să îi ajute pe contribuabili să depună online declarațiile, iar aceștia din urmă vor primi acasă parolele necesare.

Teodorovici susține va fi creată o aplicație pentru completarea declarației unice, iar statul ar urma să acorde o bonificație pentru depunerea și plata online. Declarația unică va fi completată de persoane fizice autorizate și de persoane fizice care realizează venituri din activități independente și va reuni șapte formulare, între care formularul 200 și formularul 600.

"Nu ne permitem să ținem țara asta pe loc. Țara asta e și a celor care nu știu astăzi să completeze, dar și a celor care vor să fie altfel țara asta. Toți vor fi online în 2019. Cine nu știe, nu poate, va fi sprijinit. Dar nu putem să lăsăm doua sisteme. Pentru care sunt costuri de ambele părți. Dacă este un contribuabil care vrea să vină la ghișeu, noi avem costuri", a declarat Teodorovici, potrivit Hotnews. 

Ministrul Finanțelor le-a cerut angajaților ANAF să fie atenți la maniera lui de a comunica public și să o preia în discuțiile cu contribuabilii. „Să fie foarte atenţi când ies la televizor sau când comunic. Trebuie să fie atenţi la tot ceea ce spun. Şi să preia fiecare exact acelaşi stil, ritm, mod de a discuta și de a comunica cu oamenii. Dacă voi intra şi voi vedea la faţa locului că se întâmplă chestiuni de neacceptat - felul în care se poartă la ghişeu, felul în care răspund la ghişeu, orice, orice... Repet încă o dată: omul pleacă, indiferent cine se supară. Pentru că pentru mine este mai important acel contribuabil care îmi dă mie bani la stat ca să pot să ţin un funcţionar”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Online cum? Intai te duci la fisc sa depui o cerere cum ca doresti cont online, dupa care iti trebuie un certificat de securitate personal, pe care il poti lua doar de la firmele de casa ale PSD-ului, stiu una prin Alexandria care e unica in zona aia de sud....
  • Like 0
 • D check icon
  Dacă domnul ministru ar vorbi serios, atunci ar trebui să o demonstreze. Persoana sau persoanele responsabile de implementarea formularului online trebuie date afară! Acum, nu mâine, nu în martie 2019! Sau, dacă există motive serioase pentru care sistemul nu a fost implementat, să ni le prezinte punctual! Cred că merităm să știm de ce trebuie să pierdem câteva ore din viață, pe cheltuiala noastră, pentru a depune formularul în formă fizică.
  • Like 0
 • Pînă la anul se mai schimbă 5 guverne, poate că atunci (martie 2019) se vor depune telepatic...
  • Like 0
 • check icon
  Cel puțin în teorie sună bine.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult