Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Minune la Fisc: Declarațiile online nu se mai depun la etajul 2. Ministrul Finanțelor promite că toți contribuabilii vor trimite online o declarație unică

ANAF - declarații online

Recent a circulat pe rețelele de socializare fotografia unui anunț dintr-un sediu ANAF care spunea: „Declarațiile online se depun la etajul 2”. Chiar dacă pare doar o glumă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut că aceasta este o modalitate de lucru la ANAF. Teodorovici a susținut duminică, la Antena 3, că situația se va schimba și că, din martie 2019 declarațiile unice se vor depune online.

Mai mult decât atât, el a spus că Direcțiile Finanțelor Publice și primăriile vor trebui să îi ajute pe contribuabili să depună online declarațiile, iar aceștia din urmă vor primi acasă parolele necesare.

Teodorovici susține va fi creată o aplicație pentru completarea declarației unice, iar statul ar urma să acorde o bonificație pentru depunerea și plata online. Declarația unică va fi completată de persoane fizice autorizate și de persoane fizice care realizează venituri din activități independente și va reuni șapte formulare, între care formularul 200 și formularul 600.

"Nu ne permitem să ținem țara asta pe loc. Țara asta e și a celor care nu știu astăzi să completeze, dar și a celor care vor să fie altfel țara asta. Toți vor fi online în 2019. Cine nu știe, nu poate, va fi sprijinit. Dar nu putem să lăsăm doua sisteme. Pentru care sunt costuri de ambele părți. Dacă este un contribuabil care vrea să vină la ghișeu, noi avem costuri", a declarat Teodorovici, potrivit Hotnews. 

Ministrul Finanțelor le-a cerut angajaților ANAF să fie atenți la maniera lui de a comunica public și să o preia în discuțiile cu contribuabilii. „Să fie foarte atenţi când ies la televizor sau când comunic. Trebuie să fie atenţi la tot ceea ce spun. Şi să preia fiecare exact acelaşi stil, ritm, mod de a discuta și de a comunica cu oamenii. Dacă voi intra şi voi vedea la faţa locului că se întâmplă chestiuni de neacceptat - felul în care se poartă la ghişeu, felul în care răspund la ghişeu, orice, orice... Repet încă o dată: omul pleacă, indiferent cine se supară. Pentru că pentru mine este mai important acel contribuabil care îmi dă mie bani la stat ca să pot să ţin un funcţionar”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Online cum? Intai te duci la fisc sa depui o cerere cum ca doresti cont online, dupa care iti trebuie un certificat de securitate personal, pe care il poti lua doar de la firmele de casa ale PSD-ului, stiu una prin Alexandria care e unica in zona aia de sud....
  • Like 0
 • D check icon
  Dacă domnul ministru ar vorbi serios, atunci ar trebui să o demonstreze. Persoana sau persoanele responsabile de implementarea formularului online trebuie date afară! Acum, nu mâine, nu în martie 2019! Sau, dacă există motive serioase pentru care sistemul nu a fost implementat, să ni le prezinte punctual! Cred că merităm să știm de ce trebuie să pierdem câteva ore din viață, pe cheltuiala noastră, pentru a depune formularul în formă fizică.
  • Like 0
 • Pînă la anul se mai schimbă 5 guverne, poate că atunci (martie 2019) se vor depune telepatic...
  • Like 0
 • check icon
  Cel puțin în teorie sună bine.
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult