Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Motivul pentru care OUG pentru liberalizarea programelor din sănătate nu a primit avizul Consiliului Legislativ

Spitalul Floreasca

Foto Inquam Photos / Mircea Manole

Ordonanța de Urgență pentru liberalizarea programelor din sănătate nu are avizul Consiliului Legislativ și nu poate intra în vigoare, a scris joi seara pe Facebook liderul PRO România. Victor Ponta a publicat un document care arată că proiectul nu are avizul Consiliului Legislativ.

„Din fericire, prostia şi graba autorilor au stricat proiectul”, a scris Victor Ponta.

Documentul trimis de Consiliul Legislativ către secretarul general al Guvernului menționează că ordonanța nu poate fi avizată, pentru că a ajuns la Consiliul Legislativ după ce decizia de demitere a Guvernului Orban a fost publicată în Monitorul Oficial.


Ludovic Orban a admis miercuri seara la Digi24 că nu toate cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți de Executiv în ședința maraton au avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial, însă toate urmează să primească aceste avize. Orban nu a precizat câte dintre cele 25 de OUG se găsesc în această situație.

„Adoptarea ordonanțelor de urgență se face și fără avizul Consiliului Legislativ. Ele toate se duc la Consiliul Legislativ, evident că ordonanțele se aprobă sub rezerva includerii observațiilor Consiliului Legislativ”, a spus miercuri Ludovic Orban.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din fericire, domeniul privat trebuie să-și facă un sistem de asigurare privat și să funcționeze pe baza acelui sistem dar ei știu că nu ar avea mușterii, prea puțini își permit, avem o clasă de mijloc anemică și atunci încearcă să tragă și ei tot pe sistemul de stat. Totul pare un mare jmen și tot aici se încadrează si lupta împotriva lui Arafat, e unul care se opune pe bună dreptate. După tâmpenia cu restitutio în integrum care a luat proporții sub guvernarea PNL-ului acum urmează marele jaf din sănătate, Rămân la părerea că PNL-ul e un PSD vopsit în portocaliu, tot proști și jepcari.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult