Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Motivul pentru care OUG pentru liberalizarea programelor din sănătate nu a primit avizul Consiliului Legislativ

Spitalul Floreasca

Foto Inquam Photos / Mircea Manole

Ordonanța de Urgență pentru liberalizarea programelor din sănătate nu are avizul Consiliului Legislativ și nu poate intra în vigoare, a scris joi seara pe Facebook liderul PRO România. Victor Ponta a publicat un document care arată că proiectul nu are avizul Consiliului Legislativ.

„Din fericire, prostia şi graba autorilor au stricat proiectul”, a scris Victor Ponta.

Documentul trimis de Consiliul Legislativ către secretarul general al Guvernului menționează că ordonanța nu poate fi avizată, pentru că a ajuns la Consiliul Legislativ după ce decizia de demitere a Guvernului Orban a fost publicată în Monitorul Oficial.


Ludovic Orban a admis miercuri seara la Digi24 că nu toate cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți de Executiv în ședința maraton au avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial, însă toate urmează să primească aceste avize. Orban nu a precizat câte dintre cele 25 de OUG se găsesc în această situație.

„Adoptarea ordonanțelor de urgență se face și fără avizul Consiliului Legislativ. Ele toate se duc la Consiliul Legislativ, evident că ordonanțele se aprobă sub rezerva includerii observațiilor Consiliului Legislativ”, a spus miercuri Ludovic Orban.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din fericire, domeniul privat trebuie să-și facă un sistem de asigurare privat și să funcționeze pe baza acelui sistem dar ei știu că nu ar avea mușterii, prea puțini își permit, avem o clasă de mijloc anemică și atunci încearcă să tragă și ei tot pe sistemul de stat. Totul pare un mare jmen și tot aici se încadrează si lupta împotriva lui Arafat, e unul care se opune pe bună dreptate. După tâmpenia cu restitutio în integrum care a luat proporții sub guvernarea PNL-ului acum urmează marele jaf din sănătate, Rămân la părerea că PNL-ul e un PSD vopsit în portocaliu, tot proști și jepcari.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult