Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Nicolae Ciucă anunță că prețul carburanților la pompă va fi compensat cu 50 de bani pe litru

carburanti getty

Foto: Getty Images

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va introduce un mecanism prin care prețul carburanților la pompă va fi compensat cu 50 de bani pe litru, pentru o perioadă de trei luni. Valoarea pachetului de sprijin este de două miliarde de lei.

„Este o măsură care a fost de asemenea adoptată și de alte țări. Implică atât responsabilitatea guvernului cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră.

Jumătate din această reducere va fi decontată de stat. Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea prețurilor de combustibil va fi aplicat pe o perioadă de 3 luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal”, a declarat, potrivit Biziday, Ciucă. Acesta a precizat că la finalul perioadei va analiza dacă este necesar un nou set de măsuri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hahahaha! Ciuca maciuca .....
    • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult