Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Niculae Bădălău, despre românii care s-au întors din cauza crizei coronavirus: Muncesc la negru și au venit în țară și a trebuit să-i tratăm pe banii noștri

Niculae Badalau - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Senatorul PSD Niculae Bădălău revine cu o declarație negativă la adresa diasporei. Parlamentarul social-democrat a declarat marți că mulți dintre românii care s-au întors în țară în ultimele luni munceau la negru și nu aveau asigurări de sănătate, așa că au fost tratați pe banii românilor. 

Bădălău a fost întrebat la Digi24 despre o altă declarație controversată făcută la o conferință de presă în toamna anului trecut, când a spus că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”. Senatorul și-a cerut apoi scuze pentru această declarație.

„Eu am spus foarte clar, sunt 700.000 de oameni cu contracte de muncă. Și acest lucru s-a văzut acum prin exodul mare, neavând contracte de muncă nu aveau nici asigurări restul, despre asta am povestit.

Regret aceste declarații, cu toate că sunt corecte, că sunt doar 700.000 de români care au contracte de muncă și asigurări medicale în străinătate, restul muncesc la negru și au venit în țară și a trebuit să-i tratăm pe banii noștri”, a spus marți Bădălău.

Amintim că în august 2018, într-o înregistrare de la un eveniment de familie al senatorului PSD Nicolae Bădălău, lăutarul poate fi auzit cântând „Să vină diaspora, că noi ne p...m pe ea”, în timp ce invitații dansează cu mâinile sus. Contactat atunci de Republica, Nicolae Bădălău a declarat că nu el este cel care cântă și dezaprobă „în totalitate atât atitudinea cât și limbajul”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cu cati bani ai contribuit la buget de cand existi, Badalaule? Nu cumva tu traiesti din banii nostri?
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Mai trebuie dată atenție unuia că Bădălău? A dovedit demult ce (nu) poate și ce (nu) îl duce mintea.
  • Like 0
 • este cu adevarat trist ca "trebuie" sa citim un articol despre acest Senator PSD Niculae Bădălău...desi nu stiu cine e....deci ma declar stupida din acest punct de vedere, sunt oripilata de ceea ce scoate pe gura ....la mai multi din astia ...la vot
  • Like 0
 • si nu are dreptate?
  • Like 0
 • Sa nu se confunde cu faptul ca neg ca sunt multe jeguri plecati in stainatate , ca sunt . Hoti si nesimtiti sunt destui. Dar astia sunt de-a lui Badalau.
  • Like 1
 • Fix pe banii lui s-au tratat si a altor trantori care nu au muncit in viata lor nimic si au functii banoase in stat si competente zero. Ce a realizat Badalau in viata lui , ce scoala a urmat de usi permita sa deschida gura , ce proiect de kege a propus pt. interesul romanilor , inafar de legile pentru justitie ca sa scoata puscariasii din penticiare? Cine is persoanele care l-au votat de a ajuns in parlament? Nu le este rusine cu cine au votat?
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult