Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Nicușor Dan a demis-o pe Gabriela Szabo de la conducerea CSM București

Gabriela Szabo

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Nicușor Dan a anunțat că a decis să o schimbe pe Gabriela Szabo de la conducerea Clubului Sportiv Municipal București. Szabo va fi detașată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncți.

„Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administrație al CSM București, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos (decizii pripite și fără consultare, dar și tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relațiile interne, abordări conflictuale în interacțiunile cu șefii secțiilor sportive)”, a scris Nicușor Dan pe Facebook. 

Totodată, în urma semnalelor primite din interiorul CSM, edilul spune că va trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM București.

„Precizez că am toată prețuirea pentru performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București”, a mai precizat Nicușor Dan.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai la noi, poporul regelui Hagi, este foarte greu de priceput ca sa fi fost mare sportiv , nu inseamna ca esti mare antrenor sau conducator de club si la fel sa fi fost mare matematician, nu inseamna ca poti fi bun primar.... Oricum la CSM mirosea de mult a risipa aiurea.
    Nu ca as avea ceva cu Gabriela Szabo, tot respectul pentru cariera sportiva, dar prietenia ei cu Firea spune niste lucruri fie despre caracter, fie despre creier.
    • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult