Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Proiectul „Cioloș în USR”. Nicușor Dan anunță „invitația formală”

Nicușor Dan - Dacian Cioloș

(Foto: Facebook/Nicușor Dan)

Fostului premier Dacian Cioloş i-a fost adresată o invitație formală de a intra în USR, a anunțat la RFI preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan. Nicușor Dan a precizat, răspunzând unei întrebări, că dacă Dacian Cioloş vine în USR până la Congresul din luna mai, poate să candideze la orice funcţie.

Liderul USR arătat că printre membrii USR există argumente pro şi contra venirii fostului premier în partid.  

„Argumentele pro sunt faptul că ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, că ar aduce un plus de notorietate şi ar face un transfer de credibilitate şi ar aduce un plus de leadership USR-ului. Astea sunt pe scurt argumentele pro şi ele sunt majoritare în USR”, a spus Nicușor Dan la RFI. 

„Argumentele minoritare sunt că prin diferenţa mare de notorietate, USR-ul s-ar transforma în partidul lui Cioloş. Prin asta, pe de o parte, s-ar limita imaginea de partid antisistem, diferenţa de imagine faţă de distanţa faţă de PNL, atâta timp cât Dacian Cioloş a negociat cu PNL, a fost pe afişele PNL-ului, multă lume îl percepe apropiat de PNL în urma acestui fapt”, a subliniat liderul USR.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • N. Dan a expus destul de clar situaţia din USR referitor la D.Cioloş. În rândul activului de partid există o majoritate favorabilă înscrierii lui D. Cioloş în partid si preluării conducerii de către acesta, poziţie bazată pe anumite argumente. Mai există în USR o parte, în minoritate, din care face parte şi N. Dan, care consideră inoportună şi indezirabilă această preluare cvasiostilă a partidului de către D. Cioloş. Expresia ,, Cioloş este un elefant prea mare pentru USR " nu se referă la anvergura politică a lui D.Cioloş, ci la problemele pe care le-ar crea această preluare. Povestea că D. Cioloş ar aduce cu sine în USR 100.000 de noi membri, reprezintă piele ursului din pădure. Mult mai bine ar fi ca D.Cioloş să-şi constituie un partid a cărei aderenţă la public să se verifice cu ocazia alegerilor europarlamentare şi după aceea să se pună problema unei fuziuni sau coaliţii.
  • Like 0
 • Pentru USR este vital ca Cioloș sa intre in partid, si asta pentru ca de la " partidul antisistem" au ajuns mult prea repede sa aibă o imagine de adunătura haotica fara disciplina si profesionalism. Cioloș e un tip serios care impune respect, foarte probabil ca va aranja liniile de forța din partid asa cum un magnet aranjează pilitura de fier, va da coerenta, va aduce credibilitate. Sa auzim numai de bine!!
  • Like 0
 • Cioloș nu se va inregimenta in USR și Le Pen nu va caștiga alegerile in Franta. Nu-ti trebuie o sferă magică pentru a gândi limpede. Pot sa incerc o metaforă? Cioloș este ca o adevarata doamnă care preferă să moară de foame decât să se prostitueze. Iar Nicușor este dual. La Romănica TV o zice intr-un fel , la RFI total invers. Poate nu a aflat ca noi oricum aflăm.
  • Like 0
 • Stau și judec și apoi întreb: de ce Nicușor Dan face anuntul invitației către Cioloș la Radio France International și nu la Radio România Actualități? Pentru ca Bățul în gard să fie gata Băgat? Vedeți de ce se spune că omul și-o face singur? ...
  • Like 0
 • In USR Ciolos ar avea libertate de miscare, lucru pe care nu il vad sa se intample intr-un PNL cu idei (pre)concepute amestecat. Un Ciolos in USR ar rebalansa scena politica. Cat despre Nicusor Dan totul numai de bine - USR exista pentru ca Nicusor Dan
  • Like 2
 • In mod evident Ciolos este preferabil unui Nicusor Dan de-a dreptul indigest.
  • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult