Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Proiectul „Cioloș în USR”. Nicușor Dan anunță „invitația formală”

Nicușor Dan - Dacian Cioloș

(Foto: Facebook/Nicușor Dan)

Fostului premier Dacian Cioloş i-a fost adresată o invitație formală de a intra în USR, a anunțat la RFI preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan. Nicușor Dan a precizat, răspunzând unei întrebări, că dacă Dacian Cioloş vine în USR până la Congresul din luna mai, poate să candideze la orice funcţie.

Liderul USR arătat că printre membrii USR există argumente pro şi contra venirii fostului premier în partid.  

„Argumentele pro sunt faptul că ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, că ar aduce un plus de notorietate şi ar face un transfer de credibilitate şi ar aduce un plus de leadership USR-ului. Astea sunt pe scurt argumentele pro şi ele sunt majoritare în USR”, a spus Nicușor Dan la RFI. 

„Argumentele minoritare sunt că prin diferenţa mare de notorietate, USR-ul s-ar transforma în partidul lui Cioloş. Prin asta, pe de o parte, s-ar limita imaginea de partid antisistem, diferenţa de imagine faţă de distanţa faţă de PNL, atâta timp cât Dacian Cioloş a negociat cu PNL, a fost pe afişele PNL-ului, multă lume îl percepe apropiat de PNL în urma acestui fapt”, a subliniat liderul USR.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • N. Dan a expus destul de clar situaţia din USR referitor la D.Cioloş. În rândul activului de partid există o majoritate favorabilă înscrierii lui D. Cioloş în partid si preluării conducerii de către acesta, poziţie bazată pe anumite argumente. Mai există în USR o parte, în minoritate, din care face parte şi N. Dan, care consideră inoportună şi indezirabilă această preluare cvasiostilă a partidului de către D. Cioloş. Expresia ,, Cioloş este un elefant prea mare pentru USR " nu se referă la anvergura politică a lui D.Cioloş, ci la problemele pe care le-ar crea această preluare. Povestea că D. Cioloş ar aduce cu sine în USR 100.000 de noi membri, reprezintă piele ursului din pădure. Mult mai bine ar fi ca D.Cioloş să-şi constituie un partid a cărei aderenţă la public să se verifice cu ocazia alegerilor europarlamentare şi după aceea să se pună problema unei fuziuni sau coaliţii.
  • Like 0
 • Pentru USR este vital ca Cioloș sa intre in partid, si asta pentru ca de la " partidul antisistem" au ajuns mult prea repede sa aibă o imagine de adunătura haotica fara disciplina si profesionalism. Cioloș e un tip serios care impune respect, foarte probabil ca va aranja liniile de forța din partid asa cum un magnet aranjează pilitura de fier, va da coerenta, va aduce credibilitate. Sa auzim numai de bine!!
  • Like 0
 • Cioloș nu se va inregimenta in USR și Le Pen nu va caștiga alegerile in Franta. Nu-ti trebuie o sferă magică pentru a gândi limpede. Pot sa incerc o metaforă? Cioloș este ca o adevarata doamnă care preferă să moară de foame decât să se prostitueze. Iar Nicușor este dual. La Romănica TV o zice intr-un fel , la RFI total invers. Poate nu a aflat ca noi oricum aflăm.
  • Like 0
 • Stau și judec și apoi întreb: de ce Nicușor Dan face anuntul invitației către Cioloș la Radio France International și nu la Radio România Actualități? Pentru ca Bățul în gard să fie gata Băgat? Vedeți de ce se spune că omul și-o face singur? ...
  • Like 0
 • In USR Ciolos ar avea libertate de miscare, lucru pe care nu il vad sa se intample intr-un PNL cu idei (pre)concepute amestecat. Un Ciolos in USR ar rebalansa scena politica. Cat despre Nicusor Dan totul numai de bine - USR exista pentru ca Nicusor Dan
  • Like 2
 • In mod evident Ciolos este preferabil unui Nicusor Dan de-a dreptul indigest.
  • Like 1


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult