Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Nicușor Dan vrea să schimbe cu totul Poliția Locală: „Nu simțim că avem o Poliție Locală în București”

Nicușor Dan - Digi24

Primarul Capitalei Nicușor Dan l-a demis joi pe şeful Poliţiei Locale din Bucureşti, Daniel Răşică, și spune că nu se va opri aici.

„Noi nu simțim că avem o Poliție Locală a Municipiului București, în afară de faptul că sunt niște polițiști locali care patrulează prin parcuri. (...) 

Nu vedem polițiști locali pe străzi, cum ar fi normal să vedem. În chestiunea asta de ordine publică nu îi simțim. Există multe probleme pe control, la construcții, la mediu, și aici este chestiunea cu IOR, la taximetrie, parte din partea de comercială și atunci e nevoie de un suflu nou”, a declarat primarul general în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

Potrivit lui Nicușor Dan, numărul agenților de ordine publică va crește de la 130 la 200.

„În primul rând,  se poate pune și întrebarea de ce vine schimbarea asta la 3 ani de mandat și  nu vine după o jumătate de an sau un an de mandat. Pentru că trebuie să te gândești și la pasul următor.

Deci, pasul următor este și cum o să fie organigramă, adică cât de mulți oameni o să fie în teren și cât cât de mulți oameni o să rămână în așa-numitul TESA și structura fiecăruia dintre compartimente. Toți acești pași următori sunt pregătiți. Nu ne aruncăm în gol instituția cu totul, O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenți de teren, acum sunt cam vreo 130, și asta e partea de ordine publică.  Și o să avem aceste servicii de control care nu funcționează așa cum trebuie să funcționeze. Vor funcționa pe disciplina în construcții, mediu, taximetrie, agenți agenți economici”, a spus Nicușor Dan,

Acesta a afirmat că, cu toate acestea, Bucureștiul este un oraș sigur. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Înțelege cineva de ce există și Poliție Națională și Poliție Locală? Ca să avem două rânduri de directori și de șefi, de servicii de resurse umane, logistice, financiare, economice, achiziții publice, relații cu publicul, dispecerate etc. De aia! Adică foarte, foarte mulți cu mapa, dar mult prea puțini pe teren.
    Poliția Locală este oglinda fidelă a întregului sistem bugetar, umflat ca o broască. Mai are puțin și pocnește.
    Tot ce face (sau ar trebui să facă) Poliția Locală, ar putea mult mai bine să facă doar o Direcție în cadrul fiecărui Inspectorat al Poliției Naționale. Și ar fi fost încadrați numai polițiști făcuți la școala de poliție.

    P.S. Dacă nu știați, în cadrul Poliției Locale a mun. București există Direcția Centrului Istoric (!!!!!), cu director, servicii, birouri. De ce nu există și Direcția Ferentari, Direcția “după blocuri” Pantelimon și multe altele? A întrebat cineva care este raportul dintre personalul din birouri și cel de pe stradă? Așa, de curiozitate.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Va doresc succes pentru ca sunt mai multe probleme: pregatirea acestora, increderea si respectul populatiei, precum, o penalizare corespunzatoare a celor care incalca legea si o justitie finala rapida si corecta.
    • Like 0
  • Ce scoala au acesti pseudopolitisti? Ce pregatire de specialitate? Perceptia generala este ca sunt niste aia adunati de prin satele sarace, niste aia cu ceva relatii, adusi pe casa, masa si toale si pusi, cu greu, sa umble pe strazi, doar in automobile, pe cheltuiala statului. Niste bugetari, alaturi de alti multi trantori. Gorile ale primarilor.










    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult