Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Nicușor Dan vrea să schimbe cu totul Poliția Locală: „Nu simțim că avem o Poliție Locală în București”

Nicușor Dan - Digi24

Primarul Capitalei Nicușor Dan l-a demis joi pe şeful Poliţiei Locale din Bucureşti, Daniel Răşică, și spune că nu se va opri aici.

„Noi nu simțim că avem o Poliție Locală a Municipiului București, în afară de faptul că sunt niște polițiști locali care patrulează prin parcuri. (...) 

Nu vedem polițiști locali pe străzi, cum ar fi normal să vedem. În chestiunea asta de ordine publică nu îi simțim. Există multe probleme pe control, la construcții, la mediu, și aici este chestiunea cu IOR, la taximetrie, parte din partea de comercială și atunci e nevoie de un suflu nou”, a declarat primarul general în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

Potrivit lui Nicușor Dan, numărul agenților de ordine publică va crește de la 130 la 200.

„În primul rând,  se poate pune și întrebarea de ce vine schimbarea asta la 3 ani de mandat și  nu vine după o jumătate de an sau un an de mandat. Pentru că trebuie să te gândești și la pasul următor.

Deci, pasul următor este și cum o să fie organigramă, adică cât de mulți oameni o să fie în teren și cât cât de mulți oameni o să rămână în așa-numitul TESA și structura fiecăruia dintre compartimente. Toți acești pași următori sunt pregătiți. Nu ne aruncăm în gol instituția cu totul, O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenți de teren, acum sunt cam vreo 130, și asta e partea de ordine publică.  Și o să avem aceste servicii de control care nu funcționează așa cum trebuie să funcționeze. Vor funcționa pe disciplina în construcții, mediu, taximetrie, agenți agenți economici”, a spus Nicușor Dan,

Acesta a afirmat că, cu toate acestea, Bucureștiul este un oraș sigur. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Înțelege cineva de ce există și Poliție Națională și Poliție Locală? Ca să avem două rânduri de directori și de șefi, de servicii de resurse umane, logistice, financiare, economice, achiziții publice, relații cu publicul, dispecerate etc. De aia! Adică foarte, foarte mulți cu mapa, dar mult prea puțini pe teren.
    Poliția Locală este oglinda fidelă a întregului sistem bugetar, umflat ca o broască. Mai are puțin și pocnește.
    Tot ce face (sau ar trebui să facă) Poliția Locală, ar putea mult mai bine să facă doar o Direcție în cadrul fiecărui Inspectorat al Poliției Naționale. Și ar fi fost încadrați numai polițiști făcuți la școala de poliție.

    P.S. Dacă nu știați, în cadrul Poliției Locale a mun. București există Direcția Centrului Istoric (!!!!!), cu director, servicii, birouri. De ce nu există și Direcția Ferentari, Direcția “după blocuri” Pantelimon și multe altele? A întrebat cineva care este raportul dintre personalul din birouri și cel de pe stradă? Așa, de curiozitate.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Va doresc succes pentru ca sunt mai multe probleme: pregatirea acestora, increderea si respectul populatiei, precum, o penalizare corespunzatoare a celor care incalca legea si o justitie finala rapida si corecta.
    • Like 0
  • Ce scoala au acesti pseudopolitisti? Ce pregatire de specialitate? Perceptia generala este ca sunt niste aia adunati de prin satele sarace, niste aia cu ceva relatii, adusi pe casa, masa si toale si pusi, cu greu, sa umble pe strazi, doar in automobile, pe cheltuiala statului. Niste bugetari, alaturi de alti multi trantori. Gorile ale primarilor.










    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult