Primarul Capitalei Nicușor Dan l-a demis joi pe şeful Poliţiei Locale din Bucureşti, Daniel Răşică, și spune că nu se va opri aici.
„Noi nu simțim că avem o Poliție Locală a Municipiului București, în afară de faptul că sunt niște polițiști locali care patrulează prin parcuri. (...)
Nu vedem polițiști locali pe străzi, cum ar fi normal să vedem. În chestiunea asta de ordine publică nu îi simțim. Există multe probleme pe control, la construcții, la mediu, și aici este chestiunea cu IOR, la taximetrie, parte din partea de comercială și atunci e nevoie de un suflu nou”, a declarat primarul general în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.
Potrivit lui Nicușor Dan, numărul agenților de ordine publică va crește de la 130 la 200.
„În primul rând, se poate pune și întrebarea de ce vine schimbarea asta la 3 ani de mandat și nu vine după o jumătate de an sau un an de mandat. Pentru că trebuie să te gândești și la pasul următor.
Deci, pasul următor este și cum o să fie organigramă, adică cât de mulți oameni o să fie în teren și cât cât de mulți oameni o să rămână în așa-numitul TESA și structura fiecăruia dintre compartimente. Toți acești pași următori sunt pregătiți. Nu ne aruncăm în gol instituția cu totul, O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenți de teren, acum sunt cam vreo 130, și asta e partea de ordine publică. Și o să avem aceste servicii de control care nu funcționează așa cum trebuie să funcționeze. Vor funcționa pe disciplina în construcții, mediu, taximetrie, agenți agenți economici”, a spus Nicușor Dan,
Acesta a afirmat că, cu toate acestea, Bucureștiul este un oraș sigur.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Poliția Locală este oglinda fidelă a întregului sistem bugetar, umflat ca o broască. Mai are puțin și pocnește.
Tot ce face (sau ar trebui să facă) Poliția Locală, ar putea mult mai bine să facă doar o Direcție în cadrul fiecărui Inspectorat al Poliției Naționale. Și ar fi fost încadrați numai polițiști făcuți la școala de poliție.
P.S. Dacă nu știați, în cadrul Poliției Locale a mun. București există Direcția Centrului Istoric (!!!!!), cu director, servicii, birouri. De ce nu există și Direcția Ferentari, Direcția “după blocuri” Pantelimon și multe altele? A întrebat cineva care este raportul dintre personalul din birouri și cel de pe stradă? Așa, de curiozitate.