Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Nopți cu stele la vedere. Trei idei de (re)amenajare a spațiului din grădină care pot funcționa împreună, dar și separat

Starry night - dedeman

O curte sau o grădină nu este niciodată suficient de mare pentru a amenaja spații dedicate pentru toate activitățile pe care le-ar putea găzdui. În mod ideal, ar trebui să aibă un spațiu pentru relaxare și socializare, o zonă de servit și, eventual, pregătit masa, o piscină sau cel puțin un jacuzzi, un loc de joacă pentru copii și poate chiar un mic teren de sport unde poți pune măcar un coș de baschet.

În foarte puține situații, spațiile sunt însă așa de generoase. Dar asta nu înseamnă că nu poți crea o mică oază care să te îmbie să petreci cât mai mult timp afară, în serile lungi și calde de vară.

În conceptul propus de DedeSign – grădina Starry Night – sunt integrate trei tipuri de spații care alcătuiesc cadrul perfect pentru diverse activități, de la petreceri cu prietenii și familia până la seri romantice sau de relaxare în care poți lăsa greierii să măsoare timpul în ritmul muzicii lor.

Te poți lăsa inspirat de întregul ansamblu, dacă spațiul îți permite, sau poți alege să implementezi doar câteva dintre idei: câteva perne, un jacuzzi, un balansoar, un șemineu pentru exterior sau măcar o ghirlandă de lumini pentru a arunca o strălucire blândă deasupra zonei de servit masa.

Zona de relaxare și socializare

Spațiul care atrage toate privirile în conceptul de design propus este zona de relaxare și socializare. Băncile din lemn cu perne moi de exterior și setul de scaune balansoar așezate în jurul unui șemineu invită la momente de respiro și discuții relaxate, care se pot prelungi cât de târziu în noapte.

Fântâna amplasată în imediata apropiere umple spațiul cu muzica discretă și liniștitoare a apei. Îți va fi destul de ușor să-ți porți gândurile până la izvoarele de munte.

Pereții sunt decorați cu piatră naturală neagră și iluminați cu ajutorul unor aplice de exterior subtile, aproape insesizabile pentru că au același ton cromatic ca pereții. Intimitatea spațiului este creată cu ajutorul unui gard viu și al plantelor și copacilor.

Zonă de inspirație montană pentru liniște și relaxare

În imediata apropiere a zonei de relaxare și socializare se află zona de jacuzzi, unde o piscină gonflabilă cu masaj a fost amplasată pe o podea placată cu piatră naturală și înconjurată de pietre de dimensiuni mari, asemănătoare unor stânci. Atmosfera evocată este a unui refugiu montan, care îți oferă senzația de liniște, dar și de intimitate.

O aplică de exterior albă, cu o lumină blândă asemănătoare cu aceea a lunii, revarsă o strălucire delicată asupra spațiului, accentuând atmosfera de relaxare și liniște.

Zona pentru servit masa

Împărțită în două secțiuni, zona pentru servit masa atrage prin farmecul său primitor.

În zona de dining, adăpostită de o pergolă rustică, este amplasată o masă cu scaune de grădină. Instalația solară asigură un iluminat discret și învăluie spațiul într-o strălucire magică, după apusul soarelui. O alee de dale conduce către zona adiacentă a grătarului, poziționată strategic la o mică distanță de masă.

Între zona de dining și cea de grătar, a fost plasat un balansoar de grădină, care creează un alt spațiu de socializare și de unde te poți bucura de o priveliște de ansamblu asupra grădinii. Înconjurată de elemente naturale, ca pietrele mari, plantele luxuriante și lămpile solare, această zonă îmbină perfect funcționalitatea cu estetica, oferind un cadru armonios pentru delicii culinare și conversații în tihnă.


Soluția de depozitare

Plasată discret în spatele pergolei, o căsuță pentru uneltele de grădină pune la dispoziție un spațiu de depozitare foarte util. Căsuța se integrează subtil în peisajul natural, fără ca scopul său practic să compromită estetica grădinii.

Conceptul Starry Night este doar un exemplu pentru maniera în care îți poți amenaja curtea sau grădina astfel încât să o transformi într-un spațiu primitor și relaxant. Dacă preferi stilul mediteranean, ai aici o sursă de inspirație. La fel și dacă ai un buget mai mic.

Indiferent de preferințele tale, e important să personalizezi spațiul astfel încât să te invite să petreci cât mai multe nopți cu stele la vedere, în compania celor dragi.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult