Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Număr record de cazuri noi de Covid: 994 în ultimele 24 de ore. 36 de oameni au murit

Terapie intensivă - coronavirus

Foto: Joaquin Sarmiento/ AFP/Profimedia

România se apropie de pragul de 1.000 de cazuri noi de Covid pe zi: în ultimele 24 de ore au fost depistați 994 de pacienți infectați cu coronavirus, după 17.204 teste.

36 de oameni și-au pierdut viața din cauza Covid în ultima zi, în timp ce la terapie intensivă se află internați 297 de pacienți. 35 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • antonia check icon
  Ce covid ???
  • Like 0
  • @ antonia
   Valentin check icon
   Ala care a umplut terapiile intensive.
   • Like 0
  • @ Valentin
   antonia check icon
   Neah, nu exista asa ceva. Contraziceti atatia inteligenti care zic ca nu ?
   Io cred ca oamenii stau de placere acolo la ATI ... oxigen- oxigen( ca la munte), paturi reglabile (cazare gratis) si multime de oameni echipati misunand in jur ... eternitatea la doi pasi ... Or fi mituiti sa respire greu, parerea mea
   Trebuie ca e distractiv ... al dracului de distractiv.
   • Like 2
  • @ antonia
   Valentin check icon
   Mda, unii şi-au câştigat aceste locuri prin teoria conspiraţiilor şi purtarea coifului de staniol care te apără de undele 5G, dar sunt şi mulţi care nu meritau să fie acolo.
   • Like 1
 • Gabi check icon
  Selecţia naturală îşi face efectul. E un virus care atacă mai ales colectiviştii şi ignoranţii. Poate până la alegerile din toamnă, selecţia naturală va mai diminua din numărul actual de inconştienţi, nesimţiţi şi spălaţi pe creier de mafia-tv. Până la urmă, nu e nimic rău dacă la aceste alegeri vom avea un procent dominant de votanţi mai responsabili, mai civilizaţi. Să privim şi partea plină a paharului; o vorbă din bătrâni spune că „orice rău e spre bine”.
  • Like 1
  • @ Gabi
   Valentin check icon
   Din păcate cad victime şi persoane cărora le datorăm mult, cum ar fi medicii. Dacă mai adăugăm şi detaşările forţate ca să cureţe mizeria făcută de aceşti inconştienţi ajungem la un tablou sumbru: în curând, medicina va deveni cea mai nepopulară meserie.
   Cunosc cel puţin 5 prieteni apropiaţi care au evitat medicina pentru copii lor.
   • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult