Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Andreea Esca, primele declarații despre Covid: „Am avut Covid. Eu, soțul meu și unul dintre copii”

andreea Esca

Pro TV a difuzat în această seară, la jurnalul de la ora 19:00, interviul realizat de Cosmin Stan cu Andreea Esca, după presupusa infectare cu Covid.

Principalele idei:

- Am avut Covid. Eu, soțul meu și unul dintre copii

- Primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul meu. Am asociat simptomele cu o problemă gastrică.

- Primul simptom a fost că mi-am pierdut mirosul. Găteam ceva și n-am mai simtit mirosul de usturoi

- M-am dus la spital, la Victor Babeș. În cazul soțului meu, lucrurile au fost mult mai grave. Nu are nicio boală cronică, nu fumează, face sport și nu face excese, dar a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei.

- Într-o dimineață, fiul meu m-a sunat și mi-a zis: Mama, pe tata l-au dus la Terapie Intensivă. Nu înțelegeam cum este posibil să fie el atât de afectat. A avut nevoie și de ventilație mecanică.

- Cât am putut comunica cu el, îmi spunea: „Nu mai pot. Așa arată iadul”

- Prioritar pentru mine a fost să mă ocup de sănătatea familiei mele. Nu mi se părea normal să dau declarații într-un moment în care eram panicată. Nu am fost în stare. De la spital și de la înmormântare nu e nimic de spus.

- Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit. Nu cred că este vorba despre petrecerea de la mare. Cei care au fost acolo nu au mai avut teste pozitive.

Citiți continuarea pe Pagina de media.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    „Nu mai pot. Așa arată iadul”
    Merită reţinut.
    • Like 1
  • Orice ar spune oamenii celebri sau anonimi despre boala asta, oricati o sa moara, trebuie sa bagam la cap ce ne-a spus Orlando Teodorovici derbedeu si prostovan guraliv cu aspiratii de prim ministru sau/si presedinte de partid. Da ce ba doctorii conduc tara asta ? Nu draga Orlando , o conduci tu , Buzatu , Badalau, Cilolacu si altii ca tine din nefericire.
    Cand alegatorii PSD o sa-si dea seama ca tu si acolitii nominalizati mai sus sunteti numai niste golani tupeisti , atunci si stanga romaneasca o sa aiba o sansa reala.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult