Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nunțile și petrecerile de botez, interzise în toată țara. Unde devine obligatorie masca

Nuntă - Getty Images

Foto: Guliver/ Getty Images

Evenimentele private, precum nunțile, botezurile și mesele festive, vor fi interzise în toată țara, a declarat marți seară Raed Arafat, după o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Este foarte greu să se respecte regulile, nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

Acesta a subliniat că interdicția nu se referă la oficierea ceremoniilor religioase. „Botezul de la biserică nu este inclus aici. Acolo se face şi se face cu un număr limitat de oameni. Dacă nu mă înşel este de 16 persoane. Vorbim aici de festivităţi, de mese festive, de botezuri, dar în afara lăcaşelor de cult", a subliniat Raed Arafat.

În ceea ce privește restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele, acestea vor funcționa la o capacitate de 50% când incidența cazurilor este de sub 1,5 la mie, de 30%, dacă incidența cazurilor este între 1,5 și 3 la mie, în timp ce la o incidență mai mare de cazuri vor fi închise.

Mască de protecție în aer liber

În campania electorală, la evenimentele pot participa maximum 20 de persoane, dacă sunt organizate în spații interioare, și maximum 50, dacă sunt organizate în spații exterioare.

O creștere peste 3 la mie a incidenței impune și obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, a afirmat Arafat.

„Acolo unde incidenţa infectărilor e sub 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv zonele pietonale şi de aşteptare. Când incidenţa depăşeşte 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile deschise, de la plecarea de acasă până la revenirea acasă”, a spus el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bună seara!

    Când lupți cu moartea, știi că, ursit, va învinge. Pe considerentul acesta, cu atât mai mult. necapitulare!

    Cele bune,
    purice
    • Like 0


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult