Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

O baie în care te relaxezi ca la SPA

Proiect baie Bali

Baia locuinței este- alături de bucătărie- spațiul în care echilibrul dintre design și dotări se poate găsi mai greu. 

Nu e puțin lucru să transformi un loc care de multe ori nu este foarte ofertant ca dimensiuni, să-l faci să arate wow din punct de vedere al combinațiilor de nuanțe și texturi, dar să fie și în armonie cu utilitatea obiectelor și accesoriilor. Dacă la toate acestea adăugăm faptul că în zilele noastre relaxarea nu mai e numai o plăcere, ci și o necesitate, amenajarea unei băi devine o adevărată provocare.

Vestea bună este că sunt soluții să facem din acest colț al apartamentului sau casei o zonă unde să scăpăm de stres și grijile de de după programul încărcat și chiar să ne reîncărcăm bateriile.

În cele ce urmează, iată câteva concepte DedeSign, un proiect Dedeman: o serie de sfaturi de la specialiști, idei care să ne inspire să creăm un spațiu sanitar util, dar care să ne ofere și o atmosferă plăcută, de relaxare.

Pentru că baia este locul unde te pregătești pentru o nouă zi sau pentru un somn odihnitor, e recomandat să faci astfel încât să-ți ofere tot confortul de care ai nevoie. 

Mai precis, ar trebui ca întreaga încăpere să îți transmită sentimentul de liniște și relaxare. Cum? 

Pare complicat, dar experții în amenajări ne asigură că dacă suntem atenți la câteva detalii, lucrurile devin mai simple. Secretul se găsește în mobilierul atent ales, faianța în nuanțe calde și- nu în ultimul rând- decorațiunile menite să însuflețească spațiul.

Pentru că tonurile folosite pot schimba întregul ambient, cel mai indicat este să alegem o paletă cromatică neutră, deschisă și luminoasă cum ar fi tonuri de bej, alb, gri sau bleu. 

Pentru contrast, mobilierul poate fi mai închis la culoare, la fel și decorațiunile. Tot aici se recomandă, indiferent de nuanțele sau stilul decorativ al băii, amplasarea oglinzilor de mari dimensiuni. Acestea aduc nu numai un plus de luminozitate, dar creează și impresia că spațiul este de fapt mai mare.

Dimensiunile băii reprezintă întotdeauna probabil cea mai mare provocare, mai ales dacă sunt necesare și spații de depozitare. În aceste cazuri, se optează pentru cabină de duș în locul unei căzi, și etajere suspendate. Astfel, rămâne spațiu suficient pentru circulație și mișcare.

Este de menționat că elementele esențiale pentru amenajarea unei băi relaxante inspirată din Spa-uri sunt: o cadă free-standing, o oglindă cu LED, un lavoar din piatră naturală, finisaje din lemn pentru mobilier, lumânări parfumate sau chiar un difuzor de arome. 

Accentul pus pe un perete decorat cu mozaic de travertin (o piatră naturală) va avea rolul de a oferi băii un aspect primitor și confortabil.

În cazul băilor mari, posibilitățile de amenajare sunt mult mai variate. Dar, chiar și în cazul acestora, se recomandă să fim atenți la culorile și mobilierul ales. Alegerile greșite pot face ca spațiul să pară mai mic și mai aglomerat, iar asta se întâmplă mai ales dacă utilizăm culori închise și mobilier de mari dimensiuni.

Iluminatul băii este un capitol care trebuie luat foarte în serios. Alocați-vă timp pentru a găsi cele mai bune soluții, pentru că lumina joacă și el un rol important în crearea unei atmosfere plăcute. Aceasta este de două tipuri: funcțională și ambientală. Prima se referă la zonele unde se desfășoară activitățile specifice, cum ar fi la duș, cadă sau lavoar, în timp ce lumina ambientală, de o intensitate redusă, se amplasează în acele zone secundare, cu scopul de a oferi un cadru primitor.

Proiectul băii Bali, așa cum îi spune și numele, a fost creat de echipa de designeri Dedesign special pentru a fi destinat relaxării. Cu accente naturale, baia Bali reușește să transmită imediat ideea de natură și liniște.

În proiectul propus de Dedesign, principalele piese de mobilier și decor folosite sunt: cada baie freestanding ovală West Ranya, bateria de baie stativă, lavoarul travertin pe blat, oglinda de baie cu iluminare LED, mozaicul travertin, faianța Tivoli Beige mată, faianța Tivoli Mozaic, gresia porțelanată Tivoli Beige, piatra decorativă naturală rotunjită și plafoniera Riba.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liberty check icon
    cu banii astia imi iau rulota si vad Europa pe gratis...
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
Text: DedeSign/ Voce: Alex Livadaru
sound-bars icon