O companie românească va lansa pe 10 mai, la București, un serviciu prin care cei care doresc să găsească o alternativă la traficul aglomerat pot închiria trotinete electrice. Inițial, vor fi disponibile în Capitală 100 de trotinete electrice, iar până la sfârșitul lui iunie flota va fi extinsă cu încă 500 de trotinete electrice.

Doritorii le pot închiria din zone cheie ale orașului. „Iar la destinație, le pot parca și încărca în punctele marcate Flow, special amenajate în jurul aglomerărilor de birouri și la gurile de metrou. Flow e modul nostru de combatere a traficului din marile orașe”, spune Iulian Pădurariu, CEO al Hub Works, compania care operează Flow.
„Transformăm o activitate recreațională într-o alternativă de transport funcțională: închirierea unei trotinete costă 2 lei la pornire și încă 0,5 lei pentru fiecare kilometru. Iar harta punctelor este disponibilă pe aplicație și pe www.flow.ro”, explică Pădurariu.
Proiectul va fi extins în Cluj, Timișoara și Constanța, numărul total al trotinetelor disponibile urmând să ajungă la 1500 până la finalul anului.
Ideea serviciului a venit din experiența unor mari orașe din SUA și Europa, iar investiția în Flow s-a ridicat la un milion de dolari, arată Bogdan Enoiu, fondatorul Hub Works și director general al agenției McCann-Erickson. Suma include dezvoltarea aplicației și serviciile conexe pentru mentenență.
„Nu am făcut rabat la calitate și nici la funcționalitate. Venim pe un “flow” deja consacrat de români: toți căutăm metode smart de a răzbate prin trafic, iar trotinetele electrice sunt o alternativă convenabilă”, crede Enoiu.
Spune că vrea să păstreze prețurile de închiriere la un nivel cât mai redus. „Suntem parte dintr-o comunitate, a tuturor celor care aleg să folosească metode alternative de transport public, și avem cea mai largă acoperire din România. Ne-am bucura ca astfel de servicii să fie promovate la nivelul administrațiilor publice locale, e loc pentru o flotă mai mare de astfel de e-vehicule. Ne-am luat angajamentul de a fi competitivi, de a menține calitatea trotinetelor, funcționalitatea user friendly a aplicației prin care se face închirierea și de a păstra prețurile de pornire și pe kilometru la un nivel cât mai redus”, susține fondatorul Hub Works.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
"închirierea unei trotinete costă 2 lei la pornire și încă 0,5 lei pentru fiecare kilometru"
"Ideea serviciului a venit din experiența unor mari orașe din SUA și Europa, iar investiția în Flow s-a ridicat la un milion de dolari, arată Bogdan Enoiu"