Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

O companie românească lansează Flow, serviciul prin care poți închiria trotinete electrice. Bogdan Enoiu: Toți căutăm metode smart de a răzbate prin trafic

O companie românească va lansa pe 10 mai, la București, un serviciu prin care cei care doresc să găsească o alternativă la traficul aglomerat pot închiria trotinete electrice. Inițial, vor fi disponibile în Capitală 100 de trotinete electrice, iar până la sfârșitul lui iunie flota va fi extinsă cu încă 500 de trotinete electrice.

Foto: Flow.ro

Doritorii le pot închiria din zone cheie ale orașului. „Iar la destinație, le pot parca și încărca în punctele marcate Flow, special amenajate în jurul aglomerărilor de birouri și la gurile de metrou. Flow e modul nostru de combatere a traficului din marile orașe”, spune Iulian Pădurariu, CEO al Hub Works, compania care operează Flow.

„Transformăm o activitate recreațională într-o alternativă de transport funcțională: închirierea unei trotinete costă 2 lei la pornire și încă 0,5 lei pentru fiecare kilometru. Iar harta punctelor este disponibilă pe aplicație și pe www.flow.ro”,  explică Pădurariu. 

Proiectul va fi extins în Cluj, Timișoara și Constanța, numărul total al trotinetelor disponibile urmând să ajungă la 1500 până la finalul anului. 

Ideea serviciului a venit din experiența unor mari orașe din SUA și Europa, iar investiția în Flow s-a ridicat la un milion de dolari, arată Bogdan Enoiu, fondatorul Hub Works și director general al agenției McCann-Erickson. Suma include dezvoltarea aplicației și serviciile conexe pentru mentenență. 

„Nu am făcut rabat la calitate și nici la funcționalitate. Venim pe un “flow” deja consacrat de români: toți căutăm metode smart de a răzbate prin trafic, iar trotinetele electrice sunt o alternativă convenabilă”, crede Enoiu. 

Spune că vrea să păstreze prețurile de închiriere la un nivel cât mai redus. „Suntem parte dintr-o comunitate, a tuturor celor care aleg să folosească metode alternative de transport public, și avem cea mai largă acoperire din România. Ne-am bucura ca astfel de servicii să fie promovate la nivelul administrațiilor publice locale, e loc pentru o flotă mai mare de astfel de e-vehicule. Ne-am luat angajamentul de a fi competitivi, de a menține calitatea trotinetelor, funcționalitatea user friendly a aplicației prin care se face închirierea și de a păstra prețurile de pornire și pe kilometru la un nivel cât mai redus”, susține fondatorul Hub Works. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asemenea servicii sunt deja in Paris. Una din aplicatii este Lime. Sunt mai multe. Nu inventeaza Enoiu roata, el doar o copiaza. As fi curioasa cat va fi la noi tariful. In Paris este 15 eurocenti/minutul. Pun pariu ca la noi va fi mai scump....dacă nu se vor fura trotinetele.
  • Like 0
  • @ Adona Luiza Papadima
   Cateodata e bine sa cititm tot articolul nu doar titlul.

   "închirierea unei trotinete costă 2 lei la pornire și încă 0,5 lei pentru fiecare kilometru"

   "Ideea serviciului a venit din experiența unor mari orașe din SUA și Europa, iar investiția în Flow s-a ridicat la un milion de dolari, arată Bogdan Enoiu"
   • Like 0
 • Trebuie cucerit aerul...pamantul e full house! :))
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult