Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

O companie românească lansează Flow, serviciul prin care poți închiria trotinete electrice. Bogdan Enoiu: Toți căutăm metode smart de a răzbate prin trafic

O companie românească va lansa pe 10 mai, la București, un serviciu prin care cei care doresc să găsească o alternativă la traficul aglomerat pot închiria trotinete electrice. Inițial, vor fi disponibile în Capitală 100 de trotinete electrice, iar până la sfârșitul lui iunie flota va fi extinsă cu încă 500 de trotinete electrice.

Foto: Flow.ro

Doritorii le pot închiria din zone cheie ale orașului. „Iar la destinație, le pot parca și încărca în punctele marcate Flow, special amenajate în jurul aglomerărilor de birouri și la gurile de metrou. Flow e modul nostru de combatere a traficului din marile orașe”, spune Iulian Pădurariu, CEO al Hub Works, compania care operează Flow.

„Transformăm o activitate recreațională într-o alternativă de transport funcțională: închirierea unei trotinete costă 2 lei la pornire și încă 0,5 lei pentru fiecare kilometru. Iar harta punctelor este disponibilă pe aplicație și pe www.flow.ro”,  explică Pădurariu. 

Proiectul va fi extins în Cluj, Timișoara și Constanța, numărul total al trotinetelor disponibile urmând să ajungă la 1500 până la finalul anului. 

Ideea serviciului a venit din experiența unor mari orașe din SUA și Europa, iar investiția în Flow s-a ridicat la un milion de dolari, arată Bogdan Enoiu, fondatorul Hub Works și director general al agenției McCann-Erickson. Suma include dezvoltarea aplicației și serviciile conexe pentru mentenență. 

„Nu am făcut rabat la calitate și nici la funcționalitate. Venim pe un “flow” deja consacrat de români: toți căutăm metode smart de a răzbate prin trafic, iar trotinetele electrice sunt o alternativă convenabilă”, crede Enoiu. 

Spune că vrea să păstreze prețurile de închiriere la un nivel cât mai redus. „Suntem parte dintr-o comunitate, a tuturor celor care aleg să folosească metode alternative de transport public, și avem cea mai largă acoperire din România. Ne-am bucura ca astfel de servicii să fie promovate la nivelul administrațiilor publice locale, e loc pentru o flotă mai mare de astfel de e-vehicule. Ne-am luat angajamentul de a fi competitivi, de a menține calitatea trotinetelor, funcționalitatea user friendly a aplicației prin care se face închirierea și de a păstra prețurile de pornire și pe kilometru la un nivel cât mai redus”, susține fondatorul Hub Works. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Asemenea servicii sunt deja in Paris. Una din aplicatii este Lime. Sunt mai multe. Nu inventeaza Enoiu roata, el doar o copiaza. As fi curioasa cat va fi la noi tariful. In Paris este 15 eurocenti/minutul. Pun pariu ca la noi va fi mai scump....dacă nu se vor fura trotinetele.
    • Like 0
    • @ Adona Luiza Papadima
      Cateodata e bine sa cititm tot articolul nu doar titlul.

      "închirierea unei trotinete costă 2 lei la pornire și încă 0,5 lei pentru fiecare kilometru"

      "Ideea serviciului a venit din experiența unor mari orașe din SUA și Europa, iar investiția în Flow s-a ridicat la un milion de dolari, arată Bogdan Enoiu"
      • Like 0
  • Trebuie cucerit aerul...pamantul e full house! :))
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult