Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

O lecție de empatie: acesta este noul membru al echipei prezidențiale de la Chișinău

Câinele Codruț

Foto - Instagram/ Maia Sandu

De șapte luni de zile echipa administrației prezidențiale de la Chișinău s-a mărit cu un nou membru, pe care îl cheamă Codruț.

Anunțul a fost făcut de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a mai spus că Codruț a fost găsit în stradă, lovit de o mașină, iar după câteva luni de tratament aleargă bucuros în trei picioare.

Știu, unii se vor grăbi să spună că e PR politic și că a început campania electorală peste Prut. Se poate acest lucru și nu e nimic rău în asta. Pentru că tocmai asta vor oamenii să vadă de la un politician care vrea să-și conducă poporul: EMPATIE - un sentiment pe care politicienii de la București, din păcate, nu au învățat să-l livreze către electorat.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Marina check icon
  E PR politic, atât, nu e lecție de empatie. Îmi imaginez ce comentarii sarcastice ar apărea dacă ar salva Iohannis un câine și ar face publică fapta asta bună. Nu am mai spune că nu e nimic rău în asta. Adică în a încerca să înduioșezi oamenii pozându-te cu un câine în trei picioare.

  • Like 0
 • Simpatic noul membru al echipei prezidențiale a Maiei Sandu. Dealtfel simpatică și Maia Sandu însăși.... deși controversată. Pe de-o parte e foarte bine că ține Moldova pe o linie de rezistență la influența rusească. Asta e calea de urmat pentru frații noștri: departe de Rusia și aproape de noi și de Uniunea Europeană, în vederea unei viitoare uniri cu România în cadrul UE. Pe de altă parte, din păcate, ea e adeptă a liniei politice progresiste, neomarxiste originare din SUA. Aș fi vrut ca Maia Sandu să fie atât anti-Rusia, ca acum, dar în același timp și adeptă a ideologiei liberale tradiționale sănătoase, nu progresist-globaliste. Asta e situația. Dar ca să fiu un pic malițios-glumeț aș zice că mai știu eu un membru (onorific) al echipei prezidențiale și anume Alexander Soros :-( :-( Iar ăsta e mult mai puțin simpatic, ba chiar antipatic.
  • Like 1
 • Nu mai bine adopta un copil ?!?
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon