Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Aplauze pentru Maia Sandu la Munchen, când a vorbit tranșant despre amenințarea rusească. Șefa guvernului danez: „Sunteți un președinte curajos, doamnă Maia Sandu!”

Maia Sandu la Munchen

Direct de pe scena Conferinței de Securitate de la Munchen, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis că atunci când vine vorba de amenințări la adresa democrației „cele mai dăunătoare sunt propaganda și dezinformarea”.

„Neutralitatea nu ne protejează pentru că Rusia nu o respectă, dar opinia publică este în continuare favorabilă neutralității din cauza propagandei ruse”, a ținut să precizeze președinta Republicii Moldova. Dar asta nu înseamnă că Moldova nu ar trebui să facă mai mult pentru a-și întări apărarea statului, a mai spus lidera de la Chișinău.

„Moldova are nevoie urgent de la NATO de supraveghere aeriană și apărare aeriană, sprijin pentru informații strategice și securitate cibernetică, dar și de cooperare pentru a contracara propaganda rusă”, a mai adăugat Maia Sandu, fiind aplaudată de toată sala.

Mai mulți utilizatori au afirmat pe Twitter că președinta Maia Sandu „este unul dintre cei mai curajoși lideri europeni care luptă împotriva corupției și a dezinformării rusești și, în același timp, apără democrația și statul de drept!”

Șefa guvernului danez, Mette Frederiksen, i-a replicat președintei Republicii Moldova: „Sunteți un președinte curajos, doamnă Maia Sandu”.

„Atâta timp cât Ucraina ține armata rusă departe de granițele noastre, credem că nu există o amenințare militară iminentă din Rusia. Ucraina ne ține în siguranță”, a mai spus Maia Sandu, care a subliniat și că scopul Rusiei în războiul său hibrid împotriva Moldovei este „de a aduce oamenii în stradă și de instala un guvern pro-rus la Chișinău pe care l-ar putea folosi apoi și împotriva Ucrainei”.

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult