Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Aplauze pentru Maia Sandu la Munchen, când a vorbit tranșant despre amenințarea rusească. Șefa guvernului danez: „Sunteți un președinte curajos, doamnă Maia Sandu!”

Maia Sandu la Munchen

Direct de pe scena Conferinței de Securitate de la Munchen, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis că atunci când vine vorba de amenințări la adresa democrației „cele mai dăunătoare sunt propaganda și dezinformarea”.

„Neutralitatea nu ne protejează pentru că Rusia nu o respectă, dar opinia publică este în continuare favorabilă neutralității din cauza propagandei ruse”, a ținut să precizeze președinta Republicii Moldova. Dar asta nu înseamnă că Moldova nu ar trebui să facă mai mult pentru a-și întări apărarea statului, a mai spus lidera de la Chișinău.

„Moldova are nevoie urgent de la NATO de supraveghere aeriană și apărare aeriană, sprijin pentru informații strategice și securitate cibernetică, dar și de cooperare pentru a contracara propaganda rusă”, a mai adăugat Maia Sandu, fiind aplaudată de toată sala.

Mai mulți utilizatori au afirmat pe Twitter că președinta Maia Sandu „este unul dintre cei mai curajoși lideri europeni care luptă împotriva corupției și a dezinformării rusești și, în același timp, apără democrația și statul de drept!”

Șefa guvernului danez, Mette Frederiksen, i-a replicat președintei Republicii Moldova: „Sunteți un președinte curajos, doamnă Maia Sandu”.

„Atâta timp cât Ucraina ține armata rusă departe de granițele noastre, credem că nu există o amenințare militară iminentă din Rusia. Ucraina ne ține în siguranță”, a mai spus Maia Sandu, care a subliniat și că scopul Rusiei în războiul său hibrid împotriva Moldovei este „de a aduce oamenii în stradă și de instala un guvern pro-rus la Chișinău pe care l-ar putea folosi apoi și împotriva Ucrainei”.

Aflați mai mult:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult