Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

O nouă măsură de solidaritate în vreme de coronavirus. Surse: Guvernul pregătește tăierea cu 25 la sută a salariilor demnitarilor

Ludovic Orban - 9 aprilie - gov.ro

Foto gov.ro

Guvernul Orban urmează să reducă salariile tuturor demnitarilor printr-o ordonanță de urgență care va fi aprobată, cel mai probabil, săptămâna viitoare, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

„S-a discutat despre o tăiere cu 25% a salariilor demnitarilor, ale tuturor celor ale căror venituri sunt în funcție de coeficientul aplicat salariului minim. Dar nu s-a luat încă o decizie referitoare la cuantumul cu care vor fi tăiate aceste salarii”, au explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

Premierul Ludovic Orban a spus joi, la ședința de Guvern, că reducerile de venituri ar trebui să-i vizeze și pe șefii instituțiilor publice. 

Potrivit legii salarizării, cel mai mare salariu din România îl are președintele Klaus Iohannis. Lui i se aplică coeficientul 12 la salariul minim de anul trecut (2.080 de lei), rezultând un venit lunar de 24.960 de lei brut. Sub președintele României, ca nivel de salarizare, se află președinții Parlamentului, cei care dețin funcții în cele două Camere legislative și, apoi, simplii senatori și deputați.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Perfect, sa li se ia chiar mult din salariu..... demnitarilor! Cuvantul ma face sa rad: demnitar vine de la demnitate, si lor tocmai asta le lipseste intr-o foarte mare masura!
  • Like 2
 • trebuia de mult sa se intimple asta, toata armata de bugetari, in vremea de coronavirus stau acasa incaseaza 100%, si nu se sinchisesc de contribuabili, pt ei e raiul pe pamint, (except medici, militari, ....) zile intregi iti trebuie pina sa transmiti cereri sau alte documente online, grasutii din primarii stau degeaba pe salarii imense si taie frunza la ciini.
  • Like 1
 • Daca se materializeaza asta cu sefii din institutiile bugetare, sunt nerabdator sa vad daca, din pura constiinta civica, sefii din sectorul privat cu salarii mai mari decat al presedintelui, vor reduce si ceva de la ei. Mie mi.a zis odata unu d.asta ca nu stiu ce e viata grea, ca el da pe apa plata cat imi da mie salariu. Am inceput instant ca să plâng de mila lui.
  • Like 1
 • Fake news. Stirea reala este ca se vor reduce cu cel putin 25% toate salariile bugetarilor. Foarte probabil si pensiile vor fi reduse. Aveti putintica rabdare sa treaca si alegerile. Si mai aveti un picut de rabdare, totul va trece cand bancile centrale ale natiilor vor renunta la bancnote ramanand dosr cardurile. Bancile centrale se vor numi: visa, mastercard...
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult