Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

O nouă zi neagră: 3.186 de noi cazuri Covid-19 în ultimele 24 de ore. Dr Virgil Musta: „Orice persoană cu care ne întâlnim poate fi infectată. Trebuie să purtăm masca permanent”

spital - covid - Foto Lutcanu Iuliana / IPA / PA Images / Profimedia

Foto Lutcanu Iuliana /IPA / PA Images

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.186 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor raportate vineri de Grupul de Comunicare Strategică. Alți 52 de romani au murit. În prezent sunt 613 pacienti la terapie intensivă.

 „Putem considera că orice persoană cu care ne întâlnim, că e prieten, cunoscut, poate fi infectată și trebuie să purtăm masca permanent unde ne întâlnim cu alte persoane”, a declarat la Digi24 dr Virgil Musta, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

 Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  114.792 de pacienți au fost declarați vindecați. Un număr de 5.299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt următoarele:

București – 2,28

Alba – 1,98

Vâlcea -1,98

 Iași – 1,80

Bacău – 1,72

 Teleorman – 1,62

Neamț – 1,62

Vaslui – 1,59

Autoritățile reamintesc cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate, a anunțat Grupul pentru Comunicare Strategică.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult