Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

O poveste scrisă cu lumină, textură și culoare. Cum amenajezi o cameră de vis în care visurile să prindă aripi

Concept cameră tineret Fairytale

Poveștile stimulează imaginația și antrenează modalitățile de exprimare, dar în egală măsură au puterea de a naște alte povești. Scrise, trăite sau materializate într-un concept de design interior așa cum este camera de tineret Fairytale.

Într-un astfel de cadru magic, care invită la relaxare și visare, orice copil își poate găsi liniștea și imboldul de a călători în lumi imaginare în care să prindă aripi pentru a-și îndeplini propriile visuri.

Conceptul propus de DedeSign îți poate servi drept sursă de inspirație pentru a crea un spațiu de basm prin lumină, textură, culoare și elemente decorative specifice.

Culoare pentru visare

Un element important pentru crearea unei atmosfere de poveste este paleta de culori alese. Optează pentru nuanțe liniștitoare, dar suficient de vibrante pentru a evoca un sentiment de uimire și a stimula dorința de explorare.   


În proiectul Fairytale, pereții au fost vopsiți într-un albastru plăcut, nu foarte saturat, care induce ideea de liniște și stârnește creativitatea.

Poți analiza și combinații precum lila pal și argintiu, albastru pastel și roz prăfuit, verde salvie și alb perlat sau albastru deschis și mov lanvandă. Culoarea devine astfel un fundal pe care sunt proiectate elementele de basm din cameră.

Tavanul alb adaugă înălțime și luminozitate, în timp ce podeaua din lemn adaugă căldură și o notă natural prin nuanța parchetului și a plintei.

Ia în considerare adăugarea unui tapet mural care înfățișează un cer înstelat, precum cel din camera Fairytale, cu baloane cu aer care potențează atmosferă magică.  

Patul, elementul central al poveștii

Piesa centrală a oricărui dormitor se poate integra într-un spațiu cu tematică de basm cu ajutorul unor elemente care să amintească de un dormitor regal. În conceptul propus de DedeSig, patul cu cadru gri antracit și împodobit cu așternuturi albastre, perne decorative și o pătură pufoasă, este încadrat de două draperii care creează efectul de baldachin tocmai în acest scop.

Covorul albastru clasic plasat lângă pat nu numai că adaugă o notă de confort, dar leagă și gama cromatică și asigură coerența spațiului.  

Biroul, locul unde poveștile prind viață

Chiar dacă este un concept inspirat de basme, din camera unui copil nu poate lipsi biroul. Cu atât mai mult cu cât aici este locul unde poveștile pot prinde viață. La propriu. 

În proiectul Fairytale, biroul din lemn este plasat strategic lângă noptieră. Astfel se creează un spațiu pentru studiu, dar și pentru joacă. Scaunul de birou albastru adaugă un plus de culoare.

Plantele plasate în ghivece decorative colorate dau viață acestei zone și încurajează concentrarea. Plantele îmbunătățesc în general estetica unui spațiu și este cu atât mai important să existe și în camera copiilor pentru a se deprinde cu importanța îngrijirii acestora.

Lumină de basm

Lumina este prin definiție elementul care modelează spațiul și obiectele și creează în bună măsură atmosfera în orice încăpere.

În conceptul propus, instalațiile luminoase amplasate pe draperiile de la pat îmbracă totul într-o strălucire fină prin efectul de licurici.

Plafoniera de deasupra patului, în formă de lună, adaugă un punct focal încântător, perfect pentru poveștile de dinainte de culcare.

Efectul magic al luminii este completat de suspensiile de deasupra biroului și de aplică, și potențat de reflexiile mereu schimbătoare ale oglinzii decorative, ale celei aurii. 

Secretul spaților de depozitare

Nu este niciun secret că în camera unui copil e nevoie de multe spații de depozitare, dar felul în care poți să le obții poate deveni o enigmă pe care trebuie să o dezlegi.

Camera Fairytale dispune de un dulap pentru dormitor de dimensiuni generoase, peste care s-au construit alte spații de depozitare până în tavan.

Pe același perete, a fost plasată o etajeră pentru depozitat cărți și jucării în coșuri de depozitare. În această zonă s-a creat de fapt un micuț colț de joacă, cu un fotoliu puf albastru și jucăriile preferate ale copilului. 

Proiectarea unui dormitor inspirat din povești începe cu selectarea atentă a culorilor, texturilor și elementelor fantastice menite să trezească imaginatia. Concentrează-te pe obținerea unui spațiu în care domnesc confortul și farmecul pentru ca visurile să poată prinde aripi și deveni realitate.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința. O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate care te pot inspira să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon