Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.
Oamenii și-au aprins lanternele de la telefoanele mobile când Regele a ajuns în gara din Pitești. Coloana vertebrală a României, văzută la București de fotograful Dan Mihai Bălănescu
Peste 8.000 de oameni au așteptat să își ia „rămas bun” de la Regele Mihai I în Gara din Pitești. În timp ce Trenul Regal trecea, aceștia au ținut aprinse candele sau lanternele telefoanelor mobile și au aplaudat. Este doar una dintre imaginile impresionante de sâmbătă, când zeci de mii de români au ieșit pe străzi pentru a-i spune adio ultimului rege al României.
În fața Palatului Regal, pe Calea Victoriei și pe Splaiul Independenței, în fața Patriarhiei și în gările prin care a trecut Trenul Regal, mii de români au stat unul lângă altul în numele valorilor reprezentate de Regele Mihai în întreaga sa viață. Valori care ar trebui să reprezinte astăzi coloana vertebrală a României.
Iată câteva imagini surprinse astăzi la București de fotograful Dan MIhai Bălănescu.
Sicriul Regelui a fost transportat pe un afet de tun. Foto: Dan Mihai Bălănescu
Românii l-au salutat pentru ultima dată pe Regele Mihai și au aruncat flori la trecerea cortegiului funerar. Foto: Dan Mihai Bălănescu
Calea Victoriei, plină de oameni care au venit să își ia rămas bun de la Regele Mihai. Foto: Dan Mihai Bălănescu
Ulimul Drum al Majestatii Sale, Regele Mihai I de Romania. Foto: Dan Mihai Bălănescu
„Regele Mihai” și „Monarhia salvează România”, au strigat oamenii la trecerea cortegiului funerar. Foto: Dan Mihai Balanescu
Ultimul Drum al Majestatii Sale, Regele Mihai I de Romania. Foto: Dan Mihai Balanescu
Ultimul Drum al Majestatii Sale, Regele Mihai I de Romania. Foto: Dan Mihai Balanescu
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.