Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Oana Pellea: „Faptul că s-a mărit leafa actorilor e un fapt ce trebuia să aibă loc acum 20 și ceva de ani”

„Pot vedea că nu iau atitudine, că sunt foarte puțini cei care își exercită acest drept de a spune ce gândesc”, spune actrița Oana Pellea despre tăcerea multora dintre colegii săi de breaslă atunci când vine vorba despre derapajele politicienilor aflați la putere.

În timpul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, actrița a fost întrebată despre dependența actorilor față de decidenții din administrația locală. 

Mai există această teamă de conducători? Actorii sunt angajați de administrația locală și plătiți de primari.

Eu nu. Nu sunt angajată. Din 1999, sunt liber profesionistă.

Sunt însă foarte mulți care au ales să rămână la teatru. Le e frică să-și spună cuvântul?

Nu pot să vorbesc în numele lor.

Puteți simți...

Pot vedea că nu iau atitudine, că sunt foarte puțini cei care își exercită acest drept de a spune ce gândesc.Atunci când s-a ieșit în stradăm s-a spus că actorii nu ies în stradă, pentru că nouă conducere politică le-a mărit lefurile,

Da. Și mie mi s-a transmis pe Facebook: „Să taci! și cuvinte "frumoase", "Dă banii înapoi la Guvern", și am răspuns că nu am ce bani să dau înapoi pentru că nu am primit și iertați-mă, faptul că s-a mărit leafă la actori e un fapt ce trebuia să aibă loc acum 20 și ceva de ani. Banii ăștia vin pe o muncă. Actorii erau plătiți infernal de puțin. Deci nu este o .. nu li s-a aruncat ceva că să le cumpere tăcerea. Sunt bani pe care oamenii ăștia îi merită. Mă doare când se tăce. Dar repet. Fiecare e liber total să aleagă. 

Puteți urmări interviul integral cu Oana Pellea în cadrul emisiunii „În fața ta”, ce va fi difuzată duminică, începând cu 13:05, la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  D-na Pellea exagereaza pentru ca in anul degratie 2017 nu avem a ne teme de represalii venite din partea politicienilor pe care ii criticam; s-au dus acele vremuri, chiar daca unele reflexe de obedienta inca mai bantuie mintea unor semeni de-ai nostri.
  Insa trebuie sa ne "temem", fie si preventiv, de capacitatea politicienilor de a lua masuri idioate care sa cauzeze populatiei in ansamblu, nu doar lui X sau lui Y.
  Totusi are ceva dreptate si d-na Pellea, daca ne amintim ca fosta guvernare basista a luat o multime de decizii de-a dreptul criminale contra cetatenilor si totusi nu s-a "revoltat" aproape nimeni.
  Cine se teme totusi de politicieni, si nu fara motiv ? Chiar politicienii, dar mai ales institutiile de forta ale Statului. La randul lor, politicienii, daca nu se tem de cetatenii obisnuiti, se tem, si inca foarte tare, tocmai de institutiile de forta ale Statului.
  • Like 0
 • Banii vin pe o muncă, aşa este, dar de ce n-au venit acum 20 de ani? Ăştia de astăzi erau obligaţi să mărească lefurile actorilor iar cei care au condus până acum nu erau obligaţi? Când s-au tăiat lefurile în 2010, fără supărare, s-au tăiat pentru nemuncă? Dacă nu, atunci de ce nu aţi protestat? V-a convins Băsescu?... Nu erau interesate ONG-urile?...Ce s-a întâmplat cu dumneavoastră?
  • Like 1
  • @ Constantin
   Amestecați lucrurile!
   Actrița se referă pur și simplu la faptul că demult trebuiau mărite salariile actorilor. Punct!
   • Like 0
 • check icon
  Ei, fiecare au ale lui, și medicii ar fi putut avea lefuri mai mari, și profii și ăla și ăla...
  P.S. Și, așa cum au spus mulți: dacă se măresc lefurile astea, dar cursul euro/leu sare la 1/5-6-7-8-9, n-am făcut nimic bun, lefurile, de facto, scad! Ca atare, s-ar putea ca lefurile să crească precum în anul de grație 1993, când am avut 313% inflație. Și atunci s-au mărit lefurile, în ritm rapid.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult