Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Orașul Blaj a interzis circulația mașinilor pe 1 și 2 mai

Poliție - COVID-19

Foto: Inquam Photos

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Blaj a decis să instituie restricții de circulație pe 1 și 2 mai pentru a ține sub control infecțiile cu coronavirus, arată un comunicat al primăriei, citat de Agerpres.

Astfel, va fi interzisă circulaţia tuturor autovehiculelor, maşinilor, auto-utilitarelor şi motocicletelor în municipiul Blaj în zilele de 1 mai 2020 şi 2 mai 2020, între orele 07:00 şi 19:00.

Nerespectarea acestei hotărâri se sancţionează cu avertisment sau cu amendă contravenţională în cuantum de la 100 lei la 500 lei.

Excepţie fac următoarele categorii de vehicule:

- autovehicule, maşini, auto-utilitare care aprovizionează unităţile de alimentaţie publică din municipiul Blaj - altele decât acelea pentru care s-a luat măsura interzicerii activităţii pe perioada stării de urgenţă.

- autovehicule, maşini, auto-utilitare care prestează servicii de livrare pentru agenţii economici de pe raza municipiului Blaj cu activităţi industriale.

- autovehicule, maşini, auto-utilitare, motocicletele aflate în tranzit prin municipiul Blaj, cu condiţia să tranziteze oraşul fără oprire programată.

- autovehicule, maşini, auto-utilitare, motocicletele aparţinând persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în Blaj care se reîntorc la Blaj de la alte destinaţii situate în afara municipiului Blaj sau care se deplasează de la Blaj spre locul de reşedinţă/domiciliu situat în afara municipiului Blaj.

- autovehicule, maşini, auto-utilitare, motociclete aparţinând persoanelor care se deplasează în interes de serviciu în municipiul Blaj în zilele de 1 şi 2 mai 2020.

- autovehicule, maşini, auto-utilitare, motociclete aparţinând persoanelor care se deplasează în municipiul Blaj datorită unor urgenţe medicale sau unor motive temeinic justificate (căsătorie, deces, etc).

Pentru situaţii de avarii sau situaţii de urgenţă, fac excepţie de la prevederile prezentei hotărâri autovehiculele, maşinile, auto-utilitarele şi motocicletele Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Public de Poliţie Locală al municipiului Blaj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD, Serviciului de Ambulanţă, Spitalului Municipal Blaj. Primăriei Municipiului Blaj, Serviciul Public de Interes Local "Gospodărie Comunală" cât şi toate autovehicule, maşinile şi auto-utiIitarele altor furnizori de servicii publice (energie electrică, gaz metan, apa-canal, internet/telefonie/cablu TV, salubritate, etc) şi tuturor celorlalte instituţii aflate în misiune în baza unui ordin de serviciu sau implicate în misiunea de prevenire şi limitare a infecţiilor cu Coronavirusul SARS-CoV-2.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult