Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Orban: Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre sursele de îmbolnăvire

L. Orban - Foto Facebook Guvernul României

Foto Facebook Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la vechiul sistem în care era permisă participarea a maximum 20 de persoane.

„Da, am să vă spun eu o restricţie pe care am gândit-o, pentru că am văzut că nu peste tot comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă iau decizia respectivă, voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane. Deşi, vedeţi şi dumneavoastră, astăzi evenimentele se organizează cu 50 de persoane în spaţii închise şi 100 de persoane în spaţii exterioare, asta este legea, sunt foarte mulţi organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunţilor şi e posibil inclusiv să luăm decizia de a nu mai permite organizarea unor astfel de evenimente private”, a explicat premierul Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Premierul i-a îndemnat din nou pe români să poarte mască în toate împrejurările care presupun interacţiunea cu alţi oameni: în mijloace de transport, la locul de muncă, în spaţiile aglomerate, în pieţe, pe peroane, în staţii de aşteptare.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult