Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Organizator al concertului, despre pișcotarii de lux de la Bon Jovi - „Unul dintre administratorii Casei Poporului a spus foarte clar: în grădina mea, fac ce vreau”

Concert Jon Bon Jovi - Parlament

Foto: Facebook Laurențiu Ionescu

Sute de persoane s-au aflat duminică seară în curtea Palatului Parlamentului, de unde au putut vedea fără bilet, spre indignarea spectatorilor plătitori, concertul Bon Jovi. „Nu mi se pare corect ca unii să stea pe gratis, iar alții să facă mari eforturi să cumpere un bilet”, a spus un reprezentant al organizatorilor pentru Digi24.

„Dl Marcel Avram a avut o discuție cu Administrația din cadrul casei Parlamentului, a rugat frumos, pentru o anumită zonă care încă nu a fost contractată de noi, ca organizator, să ne-o pună în contract. Acest lucru a fost imediat respins, fără niciun fel de explicație. În schimb, cu o oră înainte de eveniment, s-a umplut toată zona de sud a Casei Poporului, în care nu poți să intri dacă nu ai o anumită legitimație, invitație. Asta înseamnă că acolo s-a produs o zonă, creată de Casa Poporului, fără acordul nostru, ca organizator. Din partea lor a fost un comentariu care a ajuns foarte clar la dl Avram, unul dintre administratorii Casei Poporului a spus foarte clar: în grădina mea, fac ce vreau și organizez ce vreau eu. Nu mi se pare corect ca unii să stea pe gratis, iar alții să facă mari eforturi să cumpere un bilet”, a declarat la Digi24 Denise Săndulescu, reprezentant al organizatorilor.

Unul dintre participanții la concert, Laurențiu Ionescu, a postat pe Facebook o fotografie în care se poate vedea clar numărul mare al celor care asistă la concert din curtea Casei Poporului. „Aseara la concertul Bon Jovi peste o mie de oameni au vazut spectacolul de pe esplanada Casei Poporului. Nu, nu a fost o categorie anume de bilete. I-am vazut pe unii dintre cei care au intrat, inclusiv cu masinile, in curtea Parlamentului, pe la intrarea Senatului. In general masini de Giurgiu si Teleorman dar si de Olt, Arges si Bucuresti. In primul rand ma intreb cum au fost lasati sa intre intr-o zona in care iti trebuie ecuson sau invitatie, iar duminica fiind zi nelucratoare, nu prea aveau ce sa caute acolo. A doua intrebare este daca administratia parlamentului si/sau jandarmeriei a "vandut" bilete la concert si daca da, au fost fiscalizate? A treia intrebarea este daca cei care au permis accesul in curtea parlamentului pentru participarea la concert au avut vreun acord cu organizatorii spectacolului. Altfel se poate numi furt ceea ce s-a intamplat”, a scris Laurențiu Ionescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din punctul meu de vedere spațiul nu corespunde unui concert rock, se putea închiria Arena Națională.Eu m am simtit f umilită din cauza condițiilor jalnice din Piața , să aștepți ore în picioare ,în căldură, groaznic.Goana după profit maxim tipic românească. Din partea mea ,e prima și ultima experiență de acest gen.
    • Like 1
  • Toti cei care lucreaza sau au acces la Casa asa zisa a Poporului (sinistra "opera" din timurile ceausiste) - dar absolut toti, de la "vladica" pana la "opinca"- sunt niste persoane needucate, incompetente, care au ajuns acolo cu ganduri de capatuiala personala si nimic altceva. Si, in plus, le lipseste chestia aia pentru care CCR a respins cica referendumul pe justitie - ma refer la "demnitatea umana".
    • Like 0
  • check icon
    Nu ma omoram dupa asa ceva dar nu ma mira marlania rom^na. Imi pare rau ca se repeta si celor veniti pentru The Cure.
    • Like 0
  • Buna ziua! Ref acest Marcel Avram, am mai multe observatii, precizari, bazate pe experienta mea de 8 ani director in Senat

    1. De unde 1000 de persoane pe peluza Casei Poporului (CP)?? Aberatie! Poate 100-150!
    2. De unde l-ati scos pe acest ilustru necunoscut ca mare Administrator al CP?
    Sunt nenumarati administratori, in principiu autorizati pe anumite etaje (de obicei max doua), in Senat si CD!.
    3. ORICE intrare is spatiul Casei Poporului (CP) se face NUMAI cu aprobarea Secretarului General al Camerei Deputatilor (CD) sau Senatului, pe baza de liste cu nume, CNP si nr. auto! Dupa ora 17,00 in Parlament se intra doar cu aprobare SG si verificare acte de Jandarmerie si SPP!
    4. Senatul are mai multe intrari, ca si CD. Presupun ca este vorba despre intrarea A1, care este a Senatului si cu vedere directa la concert.
    5.In rest, sunt de acord cu observatiile Dvs! - cu exceptia copilariei, bazate pe lipsa de experiena in regulamentul CP, ref vanzari de bilete de cate jandarmerie, etc! Credeti ca acolo este Piata Obor?
    Zi buna!
    • Like 1
    • @ Cristian Guidea
      maripos check icon
      Era vorba de SUTE nu de MIE. Si daca ai rabdare, poti numara, in foto, mai mult de 150 de persoane. Trebuia sa-i pozeze cu un aparat profi, sa-i poata vedea toata lumea la fata pe acei milogi!
      • Like 1
    • @ Cristian Guidea
      Și dacă erau 5 oameni care se uitau la concert pe gratis din gradina Parlamentului, tot era o ciupeală rușinoasă. Sau vreți sa spuneți ca e vorba de senatori și deputați care lucrau din greu prin grădină în orele din afara programului?
      Nimic nu ma mai miră, având în vedere ca acum câteva săptămâni ați organizat un festival de street food pe platforma din fața Parlamentului. Activitatea potrivită la locul potrivit! Felicitări, cu astfel de acțiuni Parlamentul își arată adevărata valoare!
      • Like 0
  • "în grădina mea, fac ce vreau și organizez ce vreau eu" zice Marcel Avram. Sa intelegem ca acea Casa e a Poporului dar gradina e a lui Marcel Avram? Dupa asa declaratie si fapta ar trebui sa-si piarda serviciul.

    Ce exemplu mai bun vreti de nemernicie a unora din politicienii romani care se cred dreasupra legii? Nici nu mai e de discutat despre motivele pentru care lucrurile merg prost in Romania. Ce s-a intamplat in gradina Casei Poporului e dovada evidenta si concreta. Alte vorbe sunt de prisos.

    Imi pare rau sa o spun: sunt bucuros ca am plecat de tot din Romania acum 20 de ani!
    • Like 3
    • @ Dan Prisacaru
      check icon
      Și mie mi-a pus puțin mintea pe bigudiuri respectiva secțiune de articol însă cred că am găsit rezolvarea corectă: textul e redactat ”de mîntuială” (cu multiple erori de punctuație care îl fac lipsit de claritate).
      Dacă o luăm tiptil, constatăm așa:
      Denise Săndulescu (reprezentant al organizatorilor) declară că Marcel Avram a cerut ”Administrației din cadrul casei Parlamentului” permisiunea de a vinde bilete ȘI pentru spațiul de pe dîmbocul din fața Parlamentului. Însă ”acest lucru a fost imediat respins, fără niciun fel de explicație”.
      Mai departe, ”din partea lor (a administrației Casei Poporului - nota mea) a fost un comentariu care a ajuns foarte clar la dl Avram, unul dintre administratorii Casei Poporului a spus foarte clar: ”în grădina mea, fac ce vreau și organizez ce vreau eu” (ultimele ghilimele îmi aparțin).
      Prin urmare, nu Marcel Avram a zis "în grădina mea, fac ce vreau și organizez ce vreau eu" (nici n-ar avea cum, el e parte vătămată aici!), ci măreața ”Administrație din cadrul casei Parlamentului”!!
      Problem solved, zic eu.
      • Like 3
    • @ Dan Prisacaru
      Nu Marcel Avram a spus, dar redactarea interviului e execrabila, Marcel Avram a povestit ca i-a luat la intrebari pe aia de la casa poporului si aia au spus ca in gradina lor fac ce vor. Exact cum fac si in parlament : noi avem puterea acum ! niste jeguri ... Din nefericire, doar in orasele mari sunt oameni civilizati, cum o iei putin pe aratura mai prin mediul rural e jale ...
      • Like 1
  • Alex S. check icon
    Exact acelasi lucru se intampla si la The Cure in seara asta :(
    • Like 1
    • @ Alex S.
      check icon
      E mîrlănia parlamentară!
      L-am ascultat (pînă la un punct, după aia n-am mai rezistat!) pe fostul președinte Băsescu apărînd decizia CCR privind prima întrebare de la referendum. Că cică e neconstituțională!
      Păi, nea Traiane, prin acel referendum s-a intenționat o SCHIMBARE a Constituției! Că dacă era constituțional nu mai trebuia SCHIMBAT!!
      Ce trebuie să înțelegem de aici, că nu putem schimba niște texte tîmpite generate de Antonie Iorgovan decît prin Revoluție??
      Păi, vom face revoluție atunci!
      • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult