Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Oscar 2017. „La La Land”, marele favorit. Filmul german „Toni Erdmann”, produs de Ada Solomon, nominalizat la categoria „Cel mai bun film străin”

La La Land

Cea de-a 89-a Gală a Premiilor Oscar are loc duminică noapte, la Los Angeles. Ceremonia găzduită de Jimmy Kimmel va fi transmisă în direct de postul TV Digi24.

Favorit al Oscarurilor din acest an este musicalul „La La Land”, regizat de Damien Chazelle, care a obținut 14 nominalizări, printre care cele la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun ator, Cea mai bună actriță sau Cel mai bun regizor. „La La Land” a egalat astfel recordul de nominalizări deținut anterior de „Titanic”, în 1997, și „All About Eve”, în 1950.

Filmul german „Toni Erdmann”, la care Ada Solomon a fost producător executiv, a obținut o nominalizare la categoria „Cel mai bun film străin”. Lungmetrajul, filmat aproape integral în România, este singura peliculă lansată în 2016 inclusă în Top 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de către BBC Culture, scrie Mediafax, iar Ada Solomon este primul producător român nominalizat vreodată la premiile Academiei. Din distribuția filmului fac parte actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cociaș.

Lista nominalizărilor la principalele categorii

Cel mai bun film: „Arrival”, „La La Land”, „Lion”, „Moonlight” și „Silence”

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck („Manchester by the Sea”), Andrew Garfield („Hacksaw Ridge”),Ryan Gosling („La La Land”), Viggo Mortensen („Captain Fantastic”) si Denzel Washington („Fences”).

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali („Moonlight”), Jeff Bridges („Hell or High Water”), Lucas Hedges („Manchester by the Sea”), Dev Patel („Lion”) si Michael Shannon („Nocturnal Animals”).

Cea mai buna actriță în rol principal: Isabelle Huppert („Elle”), Ruth Negga („Loving”), Emma Stone („La La Land”), Natalie Portman („Jackie”) si Meryl Streep („Florence Foster Jenkins”)

Cea mai bună actriță în rol secundar: Viola Davis („Fences”), Naomie Harris („Moonlight”), Nicole Kidman („Lion”), Octavia Spencer („Hidden Figures”) si Michelle Williams („Manchester by the Sea”).

Cel mai bun regizor: Denis Villeneuve („Arrival”), Mel Gibson („Hacksaw Ridge”), Damien Chazelle („La La Land”), Kenneth Lonergan, („Manchester by the Sea”), Barry Jenkins, („Moonlight”)

Cel mai bun cântec: "Audition" („La La Land”), "Can’t Stop the Feeling!" („Trolls”), "City of Stars" („La La Land”), "The Empty Chair" „(Jim: The James Foley Story”) si "How Far I'll Go" („Vaiana”).

Cel mai bun film străin: „Land of Mine” (Danemarca), „A Man Called Ove” (Suedia), „The Salesman” (Iran), „Tanna” (Australia) si „Toni Erdmann” (Germania) 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • To the Oscarar,forward!
    beware of the swamps!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult