Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Oscar 2019. „Green Book”, cel mai bun film. Rami Malek, cel mai bun actor. Alfonso Cuaron, cel mai bun regizor

Julia Roberts a anunțat pe scena galei Oscar 2019 numele peliculei câștigătoare al premiului pentru Cel mai bun film, În mod neașteptat, aceasta este „Green Book”, care a câștigat și trofeul pentru Cel mai bun scenariu și pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar - Mahershala Ali, care i-a mulțumit în discursul de acceptare partenerului său din film, Viggo Mortensen. 

„Green Book” „este o dramedie excelentă despre America segregației rasiale a începutului anilor `60, povestită antrenant, cu umor de calitate. Pe lângă Ali, surprinzătorul Viggo Mortensen întruchipează absolut memorabil un găman caftitor de night club, dar cu inimă mare”, scria înainte de seara Oscarurilor jurnalistul și criticul de film Cristian Tudor Popescu.

„Green Book”

„„Te iubesc, mamă! Mulţumesc familiei mele. Tatăl meu nu a apucat acest moment, dar cred că mă priveşte de sus. E un moment incredibil şi sunt pe deplin recunoscător celor care m-au adus aici. Mulţumesc, Queen pentru că m-aţi lăsat să fiu o mică parte din moștenirea voastră”, a spus Rami Malek  după ce a primit trofeul pentru Cel mai bun actor, pentru prestația sa din „Bohemian Rhapsody”. Olivia Coleman, protagonista filmului „The Favourite”, a luat Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal, după ce fusese răsplătită anterior și cu un Glob de aur. Favorită pentru statueta destinată celei mai bune acrițe era însă considerată Glenn Close, aflată la a șaptea nominalizare.

Alfonso Cuaron a câștigat Oscarul pentru cel mai bun regizor pentru filmul „Roma”, ajungând la cea de-a patra statuetă decernată de Academia Americană de film. 

Cel mai bun cântec original a fost desemnat, în mod previzibil, „Shallow”,din „A Star Is Born”. La primirea trofeului, Lady Gaga a mulțumit plângând familiei, dar și lui Bradley Cooper, „singura persoană de pe planetă care putea să cânte” acest cântec cu ea. „Nu e vorba numai de a câștiga. Dacă ai un vis, luptă pentru el”, a spus Lady Gaga. 

Lista câștigătorilor

Cel mai bun film: „Green Book”

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron, „Roma”

Cea mai bună actriţă: Olivia Colman, „The Favourite”

Cel mai bun actor: Rami Malek, „Bohemian Rhapsody”

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King, „If Beale Street Could Talk”

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali, „Green Book”

Cel mai bun scenariu original: „Green Book”

Cel mai bun scenariu adaptat: „BLACKkKLANSMAN”

Cel mai bun film străin: „Roma”

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Spider-Man: Into the Spider-Verse”

Cel mai bun lungetraj documentar: „Free Solo”

Cea mai bună imagine: „Roma”

Cel mai bun montaj: „Bohemian Rhapsody”

Cel mai bun mixaj de sunet: „Bohemian Rhapsody”

Cel mai bun montaj de sunet: „Bohemian Rhapsody”

Cele mai bune efecte vizuale: „First Man”

Machiaj şi coafură: „Vice”

Cele mai bune costume: „Ruth Carter, Black Panther”

Cel mai bun cântec original: „Shallow”

Cea mai bună coloană sonoră: „Black Panther”

Design de producţie: „Black Panther”

Cel mai bun scurtmetraj live-action: „Skin”

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: „BAO”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Period. End of Sentence”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • fc check icon
    după ediția halfblack oscar aștept o reducere a crimelor gratuite ale poliției americane. umane și animale. apoi, să vină oscarul nativ-roșu. ...cu revendicări de teritoriu! )))))
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult