Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Pacient cu Covid, bulversat de întrebarea unui negaționist „cu școală”: „M-a dat pe spate, întrebându-mă dacă am luat bani ca să stau în spital, știind starea prin care am trecut eu”

pacient covid

„Am avut operații, dar nu am avut durere ca acum. Parcă plutea creierul. Orice medicament, orice perfuzie îmi puneau, mi se părea că îmi face mai rău”. Este mărturia unui pacient infectat cu coronavirus.

Sorin Lungu a avut Covid-19 și a fost internat 11 zile la Spitalul din Bârlad. El a povestit pentru reporterii de la emisiunea Pacient în România, de la Digi24, că deși le spunea prietenilor cât de grea e boala, au fost unii care nu credeau în existența virusului.

„M-a întrebat dacă am fost spitalizat contra cost. Și nu era cineva fără școală. M-a dat pe spate, întrebându-mă dacă am luat bani ca să stau în spital, știind starea prin care am trecut eu”, a povestit Sorin Lungu.

Citiți și:

În spital a fost îngrijit de medicul Nica Aioanei, despre care spune că i-a salvat viața.

„A fost medicul care cred că mi-a salvat viața. Nu cred. Sigur. (Cum v-a salvat viața?) Și prin discuții și prin felul în care abordau oamenii”, adaugă Sorin.

Medicul a povestit reporterilor Digi24 că Sorin Lungu a rămas marcat de experiența pe care a trăit-o în spitalul din Bârlad.  La un moment dat el a făcut comandă și a cumpărat pentru tot pavilionul baxuri de apă minerală. „Când a plecat a vrut neapărat să vadă cum arătăm”, a spus dr Nica Aioanei.

Sorin s-a întors la spital după câteva săptămâni de la externare și i-a dus medicului care l-a salvat un buchet de maci pe care i-a cules singur.

„De câte ori trece prin Bârlad trece pe la noi, întreabă ce facem, dacă suntem sănătoși. Asta e una din micile satisfacții pe care le-am avut noi în pandemie”, a spus medicul la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Nicio mirare, povestea e eternă. A existat şi în 1918, care a luat viaţa a 50.000.000 de persoane.
    • Like 1
  • Cristi check icon
    Mai protejati-va si singuri, marxistilor. Nu pasati responsabilitatea, sub masca empatiei..
    • Like 2


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult