Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Panică la Bursa de Valori București, după ce Guvernul a anunțat „taxa pe lăcomie”

Bursa de Valori București

Apar primele efecte după anunțul făcut marți seara de ministrul Eugen Teodorovici, privind taxarea suplimentară a băncilor, companiilor din energie și telecom.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de miercuri cu o scădere de peste 7%, Banca Transilvania a înregistrat un minus de peste 13%, iar BRD scăzuse cu peste 12%. Căderile sunt unele record pentru anul acesta. Indicele acțiunilor blue-chip se prăbușește cu rapiditate, miercuri dimineața avea o pierdere de 7,5 la sută, scrie News.ro.

Ministrul Finanţelor a anunţat marți că participanţii la fondurile private de pensii din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen, pe bază de cerere, după minimum 5 ani de participare. 

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență prezentat de Eugen Teodorovici, băncile vor fi vizate de o „taxă pe lăcomie”, adică vor fi taxate diferențiat, în funcție de ROBOR. Cu cât acest indice este mai mare, cu atât mai mari vor fi taxele. 

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alien check icon
  Partea buna e ca macar isi revine piata crypto :D
  • Like 0
 • Parcă vineri BVB a închis în creștere cu nu știu câte procente de 2 cifre, din ce cauză ? Azi, dacă s-a mai potolit este din cauza ministrului de finanțe. O fi așa , n-o fi ?!?
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Tudor check icon
   Link cu cresterea de 2 cifre? Ca eu nu am auzit de asa ceva. Sau dezinformezi ca de obicei?
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult