Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Parchetul General: Au fost înregistrate 211 plângeri în dosarul violențelor din Piața Victoriei

Foto: George Călin/Inquam Photos

211 oameni au depus plângere penală în dosarul violențelor petrecute pe 10 august, când Jandarmeria a intervenit brutal pentru a-i scoate pe protestatari din Piața Victoriei. Până acum au fost audiate 92 de persoane, a anunțat joi Parchetul General.

„De asemenea, menţionăm că a fost ataşat dosarului de urmărire penală Ordinul de intervenţie din data de 10 august 2018 întocmit de către comandantul acţiunii şi aprobat de prefectul municipiului Bucureşti prin contrasemnare. În prezent se desfăşoară activităţi investigative de anvergură pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violenţelor, inclusiv din rândul forţelor de ordine”, a transmis Parchetul General. Dosarul violențelor din Piața Victoriei a fost deschis după ce Parchetul Militar s-a autosesizat.

Parchetul General a anunţat marţi că procurorul general Augustin Lazăr a dispus preluarea de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dosarului, pentru ca cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar.

Peste 450 de persoane au fost rănite în timpul violențelor de pe 10 august.

Violente 10 august - George Calin
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ps. sunt pe internet cel putin 2 fotografii "de masa", una din 2009 , la intronarea lui obama cealalta de la un meci de hokey cu scandal, 2011 - fotografii cu cateva sute de mii de participanti;
  si, daca dai "zoom" se vede figura, clara, a celui mai indeparta di pietele respective
  din 2011 si pana acum rezolutia aparatelor digitale a crescut de cateva zeci de ori iar cautarea/potrivirea imaginilor/figurilor , din internet, e o practica uzuala pt copii de la minitehicus (adica sub 10 ani)!!!
  • Like 0
 • cu un program de recunoastere faciala, pe care cel putin SRI il are, un copil de la minitehnicus, putea sa faca lista numelor celor din asa zisele galerii, sau a tuturor din piata, la cca 10 minute de la sosirea in piata ( adica la ora 15.00 listele erau gata, ce se da pe spate procuratura ca nu stie nimic)
  cei din galerii sunt fisati de ani de zile , iar cei din piata - ceilalti - sunt indexati fie de la aratarea pasaportului , fie de la prezentele anterioare in piata victoriei sau a universitatii
  daca nu ar fi asa ar fi doar incompetenta
  chiar si pe facebook apar nume asociate figurilor, in fotografii
  • Like 0
 • Foarte bine.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult