Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Părintele Constantin Necula: „Mântuitorul nu s-ar fi plâns că i s-a făcut dosar politic”

Constantin Necula - FB

Părintele Constantin Necula a povestit la Digi FM despre trădarea lui Iuda și a spus că ar trebui să ne asumăm greșelile pe care le facem și să nu ne plângem. „Mântuitorul nu s-ar fi plâns că i s-a făcut dosar politic”, a spus părintele.

„Avem multe de învățat. E ziua în care ar trebui să învățăm cam pe unde suntem în raport cu Hristos, ăsta e lucrul cel mai important. Ar trebui să vedem cam cu ce partide ținem. Pentru că de obicei ținem partea lui Iuda așa dintr-o unitate de duh. E momentul în care trebuie să învățăm ce se întâmplă în Vinerea mare, dincolo de vânzarea Mântuitorului, răstignirea, avem de a face și cu o parte nevăzută a vieții Mântuitorului, aceea în care coboară în iad și îi izbăvește pe păcătoși”, a spus părintele Necula la DigiFM.

„Suntem băieți de cartier cu ifose de apostoli. Toți vrem să arătăm câtă morală avem, cât de bine suntem încastrați în structura legată de Hristos, dar ne paște trădarea. Cred că lecția cea mai de preț pe care o primim zilele acestea este să nu fim ca Iuda. Să fim de fiecare dată ca noi, în încercarea de a nu-l trăda pe Hristos.

N-aș da cu tunul în cei care nu au ținut post. Cred că e mai important să învățăm că a posti nu înseamnă doar a nu mânca, ci a învăța să te apropii de Hristos. M-am întristat în aceste săptămâni când au venit oamenii la spovedit pentru că ei nu înțeleg de ce fac asta. Nu avem de bifat niște căsuțe în apropierea de Hristos. Avem de bifat inima noastră.

Există segmente în viață în care jertfim totul și primim foarte puțin înapoi sau suntem loviți înapoi cu nerecunoștință. Cred că cei care își asumă în Hristos suferința merg mai departe cu bucurie și cu drag. Mântuitorul nu s-ar fi plâns, de exemplu, că i s-a făcut dosar politic. Și-ar fi asumat până la capăt. Ca om al lui Dumnezeu nu te poți apăra, trebuie să vezi unde ai greșit, să înveți și mergi mai departe. Noi interpretăm că ar fi fost un dosar politic între Roma și Ierusalim. Atunci când te judecă nejudecătorii, asumi și mergi până la capăt. Gândește-te la patimile celor din penitenciarele comuniste, care nici măcar nu au avut hotărâre de executare sau de arestare și au stat nejudecați cu anii, în penitenciare. Ei seamănă cu Hristos. Nu se smiorcăie”, a povestit părintele Constantin Necula.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da, mult prea avansat pentru oamenii de rand. 'Segmente' de viata nu suna bine. Este un neologism pentru omul nou care se deplaseaza pe o traiectorie calculabila, secularizata. Un termen de marketing, daca vreti. Viata nu are segmente, ci este o curba greu de calculat. Perioadele din viata unui om, suna mai uman, mai cald. Cu sau fara Hristos.
    • Like 0
  • Multumesc parinte, inca odata. Se spune ca unele lucruri ti le da Dumnezeu, dar nu ti le baga in traista. Si ai nevoie de regulamente de aplicare.

    Si sunt cateva elemente aici:

    # Se spune ca imparatia lui Dumnezeu este aproape ... si ca trebuie sa ne caim. Suntem in perioada aceea, a patimilor cand lucrurile prind contur. Si perioada copilariei era si 'este' intr-un fel parte a acelei lumi ... in sensul ca parca este definita de saptamana patimilor, cand vezi ca sentimentele adultilor sunt profane si putini oameni din jurul nostru se ridica la nivelul basmelor.

    # Toate emisiunile realizate de TVR, Universul Credintei, cat si conferintele dumneavoastra, mi-a deschis ochii, daca pot sa spun 'ochii tolerantei', si desi familia mea este multi-confesionala, m-am indragostit de ortodoxie, am devenit un romantic.

    # Semanati si la propriu si la figurat cu un clujean, care s-a casatorit cu o verisoara de a mea, si parca acesta conferinta este o incununare a discutilor si interactiunilor economice, sociale si politice. Un fel de cireasa de pe tort, si imi dau seama ca, in viata, nu este bine sa parasim cadrul familial, al discutilor, si prin speech-urile dumneavostra a-ti legat lucrurile si nu in ultiImul rand ideile.

    # In final va multumesc si va doresc mult spor, ... si ca o concluzie, dragostea este intradevar de buna credinta, si este loc pentru toti in aceasta lume a poezie.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult