Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Părintele Constantin Necula: „Mântuitorul nu s-ar fi plâns că i s-a făcut dosar politic”

Constantin Necula - FB

Părintele Constantin Necula a povestit la Digi FM despre trădarea lui Iuda și a spus că ar trebui să ne asumăm greșelile pe care le facem și să nu ne plângem. „Mântuitorul nu s-ar fi plâns că i s-a făcut dosar politic”, a spus părintele.

„Avem multe de învățat. E ziua în care ar trebui să învățăm cam pe unde suntem în raport cu Hristos, ăsta e lucrul cel mai important. Ar trebui să vedem cam cu ce partide ținem. Pentru că de obicei ținem partea lui Iuda așa dintr-o unitate de duh. E momentul în care trebuie să învățăm ce se întâmplă în Vinerea mare, dincolo de vânzarea Mântuitorului, răstignirea, avem de a face și cu o parte nevăzută a vieții Mântuitorului, aceea în care coboară în iad și îi izbăvește pe păcătoși”, a spus părintele Necula la DigiFM.

„Suntem băieți de cartier cu ifose de apostoli. Toți vrem să arătăm câtă morală avem, cât de bine suntem încastrați în structura legată de Hristos, dar ne paște trădarea. Cred că lecția cea mai de preț pe care o primim zilele acestea este să nu fim ca Iuda. Să fim de fiecare dată ca noi, în încercarea de a nu-l trăda pe Hristos.

N-aș da cu tunul în cei care nu au ținut post. Cred că e mai important să învățăm că a posti nu înseamnă doar a nu mânca, ci a învăța să te apropii de Hristos. M-am întristat în aceste săptămâni când au venit oamenii la spovedit pentru că ei nu înțeleg de ce fac asta. Nu avem de bifat niște căsuțe în apropierea de Hristos. Avem de bifat inima noastră.

Există segmente în viață în care jertfim totul și primim foarte puțin înapoi sau suntem loviți înapoi cu nerecunoștință. Cred că cei care își asumă în Hristos suferința merg mai departe cu bucurie și cu drag. Mântuitorul nu s-ar fi plâns, de exemplu, că i s-a făcut dosar politic. Și-ar fi asumat până la capăt. Ca om al lui Dumnezeu nu te poți apăra, trebuie să vezi unde ai greșit, să înveți și mergi mai departe. Noi interpretăm că ar fi fost un dosar politic între Roma și Ierusalim. Atunci când te judecă nejudecătorii, asumi și mergi până la capăt. Gândește-te la patimile celor din penitenciarele comuniste, care nici măcar nu au avut hotărâre de executare sau de arestare și au stat nejudecați cu anii, în penitenciare. Ei seamănă cu Hristos. Nu se smiorcăie”, a povestit părintele Constantin Necula.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Da, mult prea avansat pentru oamenii de rand. 'Segmente' de viata nu suna bine. Este un neologism pentru omul nou care se deplaseaza pe o traiectorie calculabila, secularizata. Un termen de marketing, daca vreti. Viata nu are segmente, ci este o curba greu de calculat. Perioadele din viata unui om, suna mai uman, mai cald. Cu sau fara Hristos.
  • Like 0
 • Multumesc parinte, inca odata. Se spune ca unele lucruri ti le da Dumnezeu, dar nu ti le baga in traista. Si ai nevoie de regulamente de aplicare.

  Si sunt cateva elemente aici:

  # Se spune ca imparatia lui Dumnezeu este aproape ... si ca trebuie sa ne caim. Suntem in perioada aceea, a patimilor cand lucrurile prind contur. Si perioada copilariei era si 'este' intr-un fel parte a acelei lumi ... in sensul ca parca este definita de saptamana patimilor, cand vezi ca sentimentele adultilor sunt profane si putini oameni din jurul nostru se ridica la nivelul basmelor.

  # Toate emisiunile realizate de TVR, Universul Credintei, cat si conferintele dumneavoastra, mi-a deschis ochii, daca pot sa spun 'ochii tolerantei', si desi familia mea este multi-confesionala, m-am indragostit de ortodoxie, am devenit un romantic.

  # Semanati si la propriu si la figurat cu un clujean, care s-a casatorit cu o verisoara de a mea, si parca acesta conferinta este o incununare a discutilor si interactiunilor economice, sociale si politice. Un fel de cireasa de pe tort, si imi dau seama ca, in viata, nu este bine sa parasim cadrul familial, al discutilor, si prin speech-urile dumneavostra a-ti legat lucrurile si nu in ultiImul rand ideile.

  # In final va multumesc si va doresc mult spor, ... si ca o concluzie, dragostea este intradevar de buna credinta, si este loc pentru toti in aceasta lume a poezie.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult