Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Părintele Francisc Doboş, după ce un preot a spus că vaccinul duce la apariţia solzilor: „La testul pentru anticorpi mi-au zărit câţiva solzi! Mi-au prescris aghiazmă"

Francisc Dobos - FB

Foto captura Facebook Francisc Dobos

Preotul Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, a reacționat ironic după ce stareţul unei mânăstiri din Neamţ a ţinut o predică în care a spus că vaccinarea anticovid duce la apariţia unor solzi pe piele.

„Vin de la spitalul Matei Balș. Test pentru anticorpi & Co. Când s-au uitat mai bine la mine mi-au zărit câțiva solzi. Ups! Degeaba le-am zis eu că sunt de la peștele gătit zilele trecute. Nimic. Mi-au prescris imediat aghiazmă. Le-am zis că aia o pregătesc eu în «laboratoarele» noastre. Noroc că nu a trebuit să-mi dau jos și cămașa ca să nu mi se vadă aripioarele. De branhii nu mai zic nimic. PS. Doamne, ferește-ne de noi înșine! :)))”, a fost mesajul postat pe Facebook de Francisc Doboş.

Într-o predică devenită virală pe rețelele de socializare, starețul unei mănăstiri din Neamț le-a spus enoriașilor că „după vaccinare, după o perioadă mică de timp și în combinație cu noua boală pielea oamenilor se va umple de solzi ca la pești”. 

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat la DigiFm că „amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea instituției Bisericii".

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult