Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Părintele Francisc Doboş, după ce un preot a spus că vaccinul duce la apariţia solzilor: „La testul pentru anticorpi mi-au zărit câţiva solzi! Mi-au prescris aghiazmă"

Francisc Dobos - FB

Foto captura Facebook Francisc Dobos

Preotul Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, a reacționat ironic după ce stareţul unei mânăstiri din Neamţ a ţinut o predică în care a spus că vaccinarea anticovid duce la apariţia unor solzi pe piele.

„Vin de la spitalul Matei Balș. Test pentru anticorpi & Co. Când s-au uitat mai bine la mine mi-au zărit câțiva solzi. Ups! Degeaba le-am zis eu că sunt de la peștele gătit zilele trecute. Nimic. Mi-au prescris imediat aghiazmă. Le-am zis că aia o pregătesc eu în «laboratoarele» noastre. Noroc că nu a trebuit să-mi dau jos și cămașa ca să nu mi se vadă aripioarele. De branhii nu mai zic nimic. PS. Doamne, ferește-ne de noi înșine! :)))”, a fost mesajul postat pe Facebook de Francisc Doboş.

Într-o predică devenită virală pe rețelele de socializare, starețul unei mănăstiri din Neamț le-a spus enoriașilor că „după vaccinare, după o perioadă mică de timp și în combinație cu noua boală pielea oamenilor se va umple de solzi ca la pești”. 

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat la DigiFm că „amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea instituției Bisericii".

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult