Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Parlamentul britanic a respins Brexitul fără acord

Camera Comunelor

Foto: Guliver/Getty Images

Parlamentarii britanici au votat miercuri pentru respingerea în orice condiții, a ieșirii Marii Britanii din UE fără un acord. Prevederea a fost întrodusă sub forma unui amendament la moțiunea Guvernului, care exclude permanent un Brexit dur.

Joi, Parlamentul va trebui să decidă dacă să amâne, pe termen limitat, desprinderea de UE, iar Theresa May va încerca să își aducă din nou la vot propunerea de acord, respinsă deja, până pe 20 martie.

Fără o înțelegere agreată cu UE, Brexitul va fi amânat „pe termen mult mai lung”, ceea ce va forța Marea Britanie să ia parte la alegerile europarlamentare. „Nu cred că acesta ar fi rezultatul corect”, a spus May.

Pentru ca extinderea termenului să poată avea loc, toate statele UE vor trebui să voteze în favoarea acesteia. The Guardian relatează că ar exista un lobby din partea euroscepticilor britanici asupra guvernelor europene de drepta pentru a-și exercita dreptul de veto la vot și pentru a provoca un Brexit fără acord. „Este extrem de improbabil ca un astfel de lobby să aibă succes asupra unor țări precum Ungaria, Italia și Polonia, care au bătălii mai importante cu UE. Dar existența lui arată precaritate poziției britanice”, scrie The Guardian.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Imi pare rau ca pleaca englezii. Dar intrebarea este unde pleaca ? sau daca pleaca cineva, cine pleaca ? Adica ... luat intoric, daca ei au facut o revolutie industriala, adica ei eu inceput-o, acum ei semnalizeaza finalul ei, au atins ei, sau au ajuns ei pe culmile de bunastare si progres, printr-o societatea multilateral dezvoltata, si acum aceasta este amenintata din exterior, de noi, de europeni ?

    Sunt intrebari, sunt dileme, pare un divort, si imi pare ca cucuana cu pricina si-a tras-o cu americanu, care e fi ala, nu se stie, dar ce se stie, este ca totul se plateste ... camera de hotel, sampania, intrarea in club, etc.

    Mie imi pare o chestie de snobism, adica plec, ca e mai bine sa plec ... care e chestie clar anti-europeana, de colonial, adica, daca eu nu sunt seful, atunci eu nu vin in gasca, nu stau la masa ... aceasta atitudine de boss, pentru care englezu si-ar da viata, nu pusca cu multe standarde europene, pe care oricum englezu nu le intelege, pentru ca el se raporteaza intai la Dumnezeu, apoi la rege, sau regina si nu la cel din jur ... cam, ca romanii, si nu intai la cel din jur, apoi la conducatori si apoi la Dumnezeu, odata pe saptamana, asa daca mai este timp / vreme.

    Om trai si om vedea ... g'night.
    • Like 0
    • @ Liviu Dan Baltatu
      Nu pleaca nicaieri, vor doar sa nu mai faca parte din UE. Stii care sunt motivele ptr care au votat peste 50% iesirea? Documenteaza-te si apoi comenteaza.
      • Like 0
    • @ Doru Ovidiu
      Alien check icon
      Important e sa le stie aia care au votat.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult