Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Parlamentul britanic a respins Brexitul fără acord

Camera Comunelor

Foto: Guliver/Getty Images

Parlamentarii britanici au votat miercuri pentru respingerea în orice condiții, a ieșirii Marii Britanii din UE fără un acord. Prevederea a fost întrodusă sub forma unui amendament la moțiunea Guvernului, care exclude permanent un Brexit dur.

Joi, Parlamentul va trebui să decidă dacă să amâne, pe termen limitat, desprinderea de UE, iar Theresa May va încerca să își aducă din nou la vot propunerea de acord, respinsă deja, până pe 20 martie.

Fără o înțelegere agreată cu UE, Brexitul va fi amânat „pe termen mult mai lung”, ceea ce va forța Marea Britanie să ia parte la alegerile europarlamentare. „Nu cred că acesta ar fi rezultatul corect”, a spus May.

Pentru ca extinderea termenului să poată avea loc, toate statele UE vor trebui să voteze în favoarea acesteia. The Guardian relatează că ar exista un lobby din partea euroscepticilor britanici asupra guvernelor europene de drepta pentru a-și exercita dreptul de veto la vot și pentru a provoca un Brexit fără acord. „Este extrem de improbabil ca un astfel de lobby să aibă succes asupra unor țări precum Ungaria, Italia și Polonia, care au bătălii mai importante cu UE. Dar existența lui arată precaritate poziției britanice”, scrie The Guardian.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Imi pare rau ca pleaca englezii. Dar intrebarea este unde pleaca ? sau daca pleaca cineva, cine pleaca ? Adica ... luat intoric, daca ei au facut o revolutie industriala, adica ei eu inceput-o, acum ei semnalizeaza finalul ei, au atins ei, sau au ajuns ei pe culmile de bunastare si progres, printr-o societatea multilateral dezvoltata, si acum aceasta este amenintata din exterior, de noi, de europeni ?

    Sunt intrebari, sunt dileme, pare un divort, si imi pare ca cucuana cu pricina si-a tras-o cu americanu, care e fi ala, nu se stie, dar ce se stie, este ca totul se plateste ... camera de hotel, sampania, intrarea in club, etc.

    Mie imi pare o chestie de snobism, adica plec, ca e mai bine sa plec ... care e chestie clar anti-europeana, de colonial, adica, daca eu nu sunt seful, atunci eu nu vin in gasca, nu stau la masa ... aceasta atitudine de boss, pentru care englezu si-ar da viata, nu pusca cu multe standarde europene, pe care oricum englezu nu le intelege, pentru ca el se raporteaza intai la Dumnezeu, apoi la rege, sau regina si nu la cel din jur ... cam, ca romanii, si nu intai la cel din jur, apoi la conducatori si apoi la Dumnezeu, odata pe saptamana, asa daca mai este timp / vreme.

    Om trai si om vedea ... g'night.
    • Like 0
    • @ Liviu Dan Baltatu
      Nu pleaca nicaieri, vor doar sa nu mai faca parte din UE. Stii care sunt motivele ptr care au votat peste 50% iesirea? Documenteaza-te si apoi comenteaza.
      • Like 0
    • @ Doru Ovidiu
      Alien check icon
      Important e sa le stie aia care au votat.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult