Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Breaking news. Parlamentul britanic respinge Acordul de Brexit. Vot masiv împotriva deal-ului propus de Theresa May

Theresa May

(Foto Guliver/Getty Images)

Parlamentul britanic a respins Acordul de Brexit negociat de Theresa May cu Uniunea Europeană. Votul din Camera Comunelor a fost de 432 la 202 pentru respingerea acordului propus de premierul Theresa May.

Votul este unul crucial privind viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din Uniunea Europeană, anunță agenţiile internaţionale de presă.

Opoziţia laburistă a prezentat o moţiune de cenzură împotriva guvernului conservator.

Teresa May a enumerat, înainte de vot, patru variante posibile - un alt referendum, fără acord, alegeri anticipate și o renegociere cu UE -, cea mai proastă fiind o ieșire din UE fără un acord.

Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, spunea marți seara că dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord, „este posibil ca cetăţenii români să aibă probleme”.

„Atâta timp cât vor exista aceste proiecte care au fost acceptate de UE şi de guvernul britanic, sperăm că pe viitor se va ajunge la o respectare a lor. E greu de spus acum ce se întâmplă. Vom vedea zilele următoate, pentru că nu sunt multe de aşteptat”, a spus Meleșcanu, potrivit News.ro.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat marți seara că a luat notă „cu regret” de respingerea acordului pentru Brexit de Parlamentul britanic și a solicitat Regatului Unit să își clarifice intențiile cât de repede posibil. „Cer Marii Britanii să îşi clarifice intenţiile cât mai curând posibil. Timpul aproape că s-a scurs!”, scrie Juncker în mesaj.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Fără acord si pe termen scurt, Marea Britanie are de pierdut . Pe termen mediu, M.B. se va apropia mai mult de SUA , de Turcia, de țările cu economie puternică din Asia iar economia ei va reveni pe plus . În istoria ei , nimeni nu i.a dictat ceva Marii Britanii . Ceea ce reprezenta Bruxellul, era prea mult !
  • Like 0
 • check icon
  ”Dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord, este posibil ca cetăţenii români să aibă probleme”
  Cu alte cuvinte, Meleșcanu ne transmite că ”bă băeț, dacă se ajunge la acorduri bilaterale, faceți bine și nu puneți vreo bază pe noi! Fiecare, cum i-o fi norocu'!!”
  • Like 1
 • karla check icon
  Viorico fa ceva!!!
  • Like 1
 • mike mike check icon
  Opozitia "aburista" va face rahatul praf, deoarece babaciunea, rebelă cum este, va scoate UK din UE fara nici un acord, dupa cum afirma zilele trecute. Este hotărâtă Maica Tereza "May" sa provoace valuri in Europa.
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult