Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Parlamentul, convocat joi pentru moțiunea de cenzură. Cîțu anunță că va fi sesizată CCR pentru conflict juridic între Guvern şi Parlament

Florin Citu - Ludovic Orban - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, va convoca joi o ședință a Parlamentului pentru citirea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, notează Europa Liberă.

Plenul reunit a fost convocat pentru joi, de la ora 16:00, pentru prezentarea moțiunii de cenzură susținute de USR PLUS și AUR împotriva Cabinetului Cîțu.

Președintele PNL a declarat luni că este acuzat pe nedrept de unii dintre colegii săi liberali că ar vrea să grăbească demararea procedurilor de moțiune și a avertizat că dacă ar ceda acum ar exista riscul ca „nicio moțiune de cenzură nu se va mai depune vreodată în România”.

În patru ședințe ale Birourilor Permanente Reunite nu a fost asigurat cvorumul pentru discutarea calendarului moțiunii de cenzură. Premierul Florin Cîțu a încercat să amâne discutarea moțiunii de cenzură după congresul PNL, pe 25 septembrie, unde Orban și Cîțu își dispută funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

Articolul 113 din Constituția României prevede că moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere. Joi ar putea avea loc doar citirea moțiunii de cenzură, nu și votul, scrie Europa Liberă.

Premierul Florin Cîțu a anunțat în această dimineață că va fi sesizată CCR în privința moțiunii, pentru că nu au fost respectate procedurile legale. „Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlament. Există dubii şi în modul în care au fost depuse aceste semnături a doua oară”, a spus Florin Cîțu. De asemenea, premierul a anunțat că, în ședința de azi a liberalilor, s-a decis ca parlamentarii PNL să nu participe la votarea moțiunii, în caz contrar aceștia riscând să fie dați afară din partid.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


 • https://www.g4media.ro/exclusiv-prima-decizie-luata-de-florin-citu-ca-ministru-interimar-la-fonduri-europene-a-stopat-miercuri-concursul-de-joi-pentru-functiile-de-conducere-concursul-era-cu-subiecte-extrase-aleator-pent.html
  Echipa castigatoare s-a pus pe treaba , vine cu specialisti deci nu ne mai trebuie concursuri. Dar probabil chestia asta este neinsemnata comparativ cu bubele din capul USR.
  • Like 0
 • În nebunia lor, poate că nici nu-și mai dau seama, dar toate manevrele astea de a ignora Constituția și a faulta statul de drept doar ca să și-l tină la putere pe Cîtu o zi în plus îi vor costa scump. Mare dreptate ai , domnule Ciprian !
  • Like 0
 • Ciprian check icon
  Se îngroapă de viu PNL-ul la afacerea asta cu legalitatea semnăturilor.

  În nebunia lor, poate că nici nu-și mai dau seama, dar toate manevrele astea de a ignora Constituția și a faulta statul de drept doar ca să și-l tină la putere pe Cîtu o zi în plus îi vor costa scump.
  • Like 0
  • @ Ciprian
   Mai degraba ne va costa scump pe noi , nu pe ei. De fiecare data cand votul cetatenilor ofera o sansa Romaniei sa iasa din rahat , se activeaza aceeasi gasca de securisti ( transpartinici) care ne baga iar cu capul in latrina. Toti astia au impresia ca legile sunt scrise pentru altii si ca ei trebuie numai sa stie cum sa le ocoleasca. I rest ai dreptate.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult