Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Parlamentul, convocat joi pentru moțiunea de cenzură. Cîțu anunță că va fi sesizată CCR pentru conflict juridic între Guvern şi Parlament

Florin Citu - Ludovic Orban - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, va convoca joi o ședință a Parlamentului pentru citirea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, notează Europa Liberă.

Plenul reunit a fost convocat pentru joi, de la ora 16:00, pentru prezentarea moțiunii de cenzură susținute de USR PLUS și AUR împotriva Cabinetului Cîțu.

Președintele PNL a declarat luni că este acuzat pe nedrept de unii dintre colegii săi liberali că ar vrea să grăbească demararea procedurilor de moțiune și a avertizat că dacă ar ceda acum ar exista riscul ca „nicio moțiune de cenzură nu se va mai depune vreodată în România”.

În patru ședințe ale Birourilor Permanente Reunite nu a fost asigurat cvorumul pentru discutarea calendarului moțiunii de cenzură. Premierul Florin Cîțu a încercat să amâne discutarea moțiunii de cenzură după congresul PNL, pe 25 septembrie, unde Orban și Cîțu își dispută funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

Articolul 113 din Constituția României prevede că moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere. Joi ar putea avea loc doar citirea moțiunii de cenzură, nu și votul, scrie Europa Liberă.

Premierul Florin Cîțu a anunțat în această dimineață că va fi sesizată CCR în privința moțiunii, pentru că nu au fost respectate procedurile legale. „Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlament. Există dubii şi în modul în care au fost depuse aceste semnături a doua oară”, a spus Florin Cîțu. De asemenea, premierul a anunțat că, în ședința de azi a liberalilor, s-a decis ca parlamentarii PNL să nu participe la votarea moțiunii, în caz contrar aceștia riscând să fie dați afară din partid.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


  • https://www.g4media.ro/exclusiv-prima-decizie-luata-de-florin-citu-ca-ministru-interimar-la-fonduri-europene-a-stopat-miercuri-concursul-de-joi-pentru-functiile-de-conducere-concursul-era-cu-subiecte-extrase-aleator-pent.html
    Echipa castigatoare s-a pus pe treaba , vine cu specialisti deci nu ne mai trebuie concursuri. Dar probabil chestia asta este neinsemnata comparativ cu bubele din capul USR.
    • Like 0
  • În nebunia lor, poate că nici nu-și mai dau seama, dar toate manevrele astea de a ignora Constituția și a faulta statul de drept doar ca să și-l tină la putere pe Cîtu o zi în plus îi vor costa scump. Mare dreptate ai , domnule Ciprian !
    • Like 0
  • Ciprian check icon
    Se îngroapă de viu PNL-ul la afacerea asta cu legalitatea semnăturilor.

    În nebunia lor, poate că nici nu-și mai dau seama, dar toate manevrele astea de a ignora Constituția și a faulta statul de drept doar ca să și-l tină la putere pe Cîtu o zi în plus îi vor costa scump.
    • Like 0
    • @ Ciprian
      Mai degraba ne va costa scump pe noi , nu pe ei. De fiecare data cand votul cetatenilor ofera o sansa Romaniei sa iasa din rahat , se activeaza aceeasi gasca de securisti ( transpartinici) care ne baga iar cu capul in latrina. Toti astia au impresia ca legile sunt scrise pentru altii si ca ei trebuie numai sa stie cum sa le ocoleasca. I rest ai dreptate.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult