Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Pasageri români prinși în haosul din aeroporturi: „Nu are cine să aducă scara ca să putem ieși din avion”

Acesta este mesajul pe care l-au auzit pasagerii zborului Wizzair nr W63501, care a efectuat cursa Timișoara – Luton (Londra, Marea Britanie). Una dintre româncele aflate la bord a reușit să înregistreze mesajul transmis de personalul aeronavei. Vocea însoțitoarei de zbor dezvăluie nemulțumirea și uimirea că nu are cine să opereze avionul. Cu alte cuvinte, nu avea cine să aducă scara la ușa de evacuare, nu avea cine să preia bagajele și nici pasagerii.

Pasagerii au avut de așteptat 45 de minute până în momentul în care angajații operatorilor de la sol au adus scara și au preluat bagajele.

Sfaturi pentru călătoria cu avionul în acestă perioadă extrem de aglomerată

Nicio previziune nu anticipa haosul ce avea să urmeze în acest sezon estival. Specialiștii anunțau că revenirea aviației la nivel de 2019 se va face în 2-3-4 ani. Surpriză! Iată că peste 90% din aviația din 2019 a renăscut odată cu ridicarea tuturor restricțiilor COVID. Efectul îl vedem zilele acestea. Mii de zboruri sunt anulate și zeci de mii de pasageri sunt afectați de zboruri anulate sau întârziate. În urmă cu doi ani, aeroporturile erau goale. Iată că astăzi sunt de multe ori neîncăpătoare.

Aviația comercială intră în criză din cauza lipsei de personal navigant. Aeroporturile se plâng de lipsa forței de muncă de la sol și din sectoarele de apărare și pază.

Articol publicat inițial pe Funky Travel.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Pentru cei care merg in concediu nu mai plecati peste mari si tari in aglomeratii, timpi pierduti. etc. etc. Mergeti la Mamaia. Acum a scazut si taxa de parcare. Nu este aglomeratie pentru ca nu este nimeni. Nu te mai deranjeaza manelele ca nici manelisti nu mai merg la Mamaia, ei merg la Thassos. Ospatarii sunt atenti la comanda ta ca nu mai este nimeni in local. Bucatarii au timp sa iti pregateasca mancarea asa cum au invatat ei odata. Nota de plata, chiar daca este mare, este corecta, pentru ca ospatarul isi aduce aminte pe de rost ce ai comandat. Plajele sunt largi si acum ai loc suficient sa nu asculti muzica vecinului de pe telefonul lui "smart". Paradis la Mamaia si voi plecati sa stati prin aeroporturi sau in Thassos.
    Pentru cei care au treaba sau merg in interes de afaceri este destul de naspa. Eu cred ca in curand vom asista la o crestere serioasa a preturilor la avion si usor usor nu vor mai fi atat de multi care sa isi permita o calatorie cu avionul. Primii care vor pica vor fi discounterii. Dupa aceea companiile de linie vor creste pretul pentru ca vor acoperi golul lasat. O sa uitam de city break-uri, inchirieri pe AirBnB in locatii unde asculti parturile proprietarului din cealalta camera si pranzuri la McDonald's sa vezi daca au acelasi gust. Cred ca calatoriile cu avionul nu vor mai putea fi ceva la indemana oricui. Va fi bine sau va fi rau. Nu stiu. Viitorul ne va arata.
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult