Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Pasageri români prinși în haosul din aeroporturi: „Nu are cine să aducă scara ca să putem ieși din avion”

Acesta este mesajul pe care l-au auzit pasagerii zborului Wizzair nr W63501, care a efectuat cursa Timișoara – Luton (Londra, Marea Britanie). Una dintre româncele aflate la bord a reușit să înregistreze mesajul transmis de personalul aeronavei. Vocea însoțitoarei de zbor dezvăluie nemulțumirea și uimirea că nu are cine să opereze avionul. Cu alte cuvinte, nu avea cine să aducă scara la ușa de evacuare, nu avea cine să preia bagajele și nici pasagerii.

Pasagerii au avut de așteptat 45 de minute până în momentul în care angajații operatorilor de la sol au adus scara și au preluat bagajele.

Sfaturi pentru călătoria cu avionul în acestă perioadă extrem de aglomerată

Nicio previziune nu anticipa haosul ce avea să urmeze în acest sezon estival. Specialiștii anunțau că revenirea aviației la nivel de 2019 se va face în 2-3-4 ani. Surpriză! Iată că peste 90% din aviația din 2019 a renăscut odată cu ridicarea tuturor restricțiilor COVID. Efectul îl vedem zilele acestea. Mii de zboruri sunt anulate și zeci de mii de pasageri sunt afectați de zboruri anulate sau întârziate. În urmă cu doi ani, aeroporturile erau goale. Iată că astăzi sunt de multe ori neîncăpătoare.

Aviația comercială intră în criză din cauza lipsei de personal navigant. Aeroporturile se plâng de lipsa forței de muncă de la sol și din sectoarele de apărare și pază.

Articol publicat inițial pe Funky Travel.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Pentru cei care merg in concediu nu mai plecati peste mari si tari in aglomeratii, timpi pierduti. etc. etc. Mergeti la Mamaia. Acum a scazut si taxa de parcare. Nu este aglomeratie pentru ca nu este nimeni. Nu te mai deranjeaza manelele ca nici manelisti nu mai merg la Mamaia, ei merg la Thassos. Ospatarii sunt atenti la comanda ta ca nu mai este nimeni in local. Bucatarii au timp sa iti pregateasca mancarea asa cum au invatat ei odata. Nota de plata, chiar daca este mare, este corecta, pentru ca ospatarul isi aduce aminte pe de rost ce ai comandat. Plajele sunt largi si acum ai loc suficient sa nu asculti muzica vecinului de pe telefonul lui "smart". Paradis la Mamaia si voi plecati sa stati prin aeroporturi sau in Thassos.
    Pentru cei care au treaba sau merg in interes de afaceri este destul de naspa. Eu cred ca in curand vom asista la o crestere serioasa a preturilor la avion si usor usor nu vor mai fi atat de multi care sa isi permita o calatorie cu avionul. Primii care vor pica vor fi discounterii. Dupa aceea companiile de linie vor creste pretul pentru ca vor acoperi golul lasat. O sa uitam de city break-uri, inchirieri pe AirBnB in locatii unde asculti parturile proprietarului din cealalta camera si pranzuri la McDonald's sa vezi daca au acelasi gust. Cred ca calatoriile cu avionul nu vor mai putea fi ceva la indemana oricui. Va fi bine sau va fi rau. Nu stiu. Viitorul ne va arata.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult