Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, România adoptă regula „Adunărilor de 100 de persoane”

Raed Arafat - Nelu Tataru - foto captura

Foto captura video

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri suspendarea temporară a distribuţiei medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului, în afara României, iar entităţile private sunt solicitate să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie, scrie News.ro. Acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfăşurate în spaţii închise, sunt restricţionate.

Arafat a recomandat decalarea de către entităţile private cu peste 99 de angajaţi a programului de lucru al angajaţilor care se deplasează cu mijloace de transport în comun, în Bucureşti şi în municipiile reşedinţă de judeţ, propunând ca programul de lucru să înceapă în tranşe, la orele 8,9,10. Arafat a precizat că pentru instituţiile private este o recomandare, iar pentru cele de stat măsura este obligatorie.

De asemenea, secretarul de stat a anunţat restricţionarea activităţilor religioase, artistice sportive, pînă la 31 martie cu posibilitate de prelungire, decizia vizând acţiunile care implică peste 100 de persoane şi sistarea activităţii cu publicul a muzeelor.

Raed Arafat a recomandat suspendarea activităţii didactice în învăţământul superior, până la 31 martie

A fost suplimentat numărul de medici la Borş şi Nădlac şi s-au evaluat epidemiologic toţi cetăţenii care vin din zone cu focare de infecţii. S-au organizat convoaie de maxim 10 autoturisme, care i-au escortat în judeţele de domiciliu unde au fost aşteptaţi de către prefecţi si duşi în carantină.

În carantină se află 752 cazuri - 429 venite prin Ungaria, 23 prin Serbia, 70 prin Bulgaria, 54 au sosit la Aeroportul ”Henri Coandă”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Amuzant: închizi cinematografe, dar lași să se formeze cozi la hypermarket...
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult