Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Peste 10.000 de persoane din toate colțurile lumii au experimentat festivalul UNFINISHED

Fundația Eidos anunță că în cele patru zile de UNFINISHED au fost acceptate și au participat 3141 de persoane fizic, iar 7233 au explorat festivalul în format online pe platforma digitală proprie. În perioada 29 septembrie - 2 octombrie în grădina Casei Universitarilor s-a vorbit engleză, română, franceză, germană, suedeză, italiană, portugheză și multe alte limbi datorită comunității internaționale UNFINISHED care s-a adunat sub același acoperiș al festivalului.  


Unfinished 2022

Cristian Movilă, fondatorul festivalului UNFINISHED, a explicat că „nu am mai simțit o energie atât de extraterestră de mulți ani. UNFINISHED e genul de moment care nu se prea poate povesti. Pur și simplu nu există cuvinte care să cuprindă stările pe care le trăim în festival. Imaginați-vă că au venit oameni din proprie inițiativă din Brazilia. Sunt 10.160 de kilometri între România și Brazilia, iar distanța asta s-a meritat traversată doar pentru a participa în UNFINISHED. Zilele astea au reprezentat pentru noi o mărturie clară a faptului că e bine ceea ce facem și că oamenii au nevoie de altfel de experimente în care fiecare participant este la fel de important ca fiecare speaker în parte. Suntem pregătiți de UNFINISHED23”.

40 de speakeri din toate colțurile lumii au explorat conceptul de Off-center prin intermediul workshopurilor, instalațiilor, conversațiilor și multor altor forme artistice într-un format departe de cel clasic. Exploratorii Alexander și Sonia Poussin au susținut o sesiune de Q&A într-un „nordic walk” pe străzile Bucureștiului, urbanista Alice Cabaret a realizat un workshop având ca material didactic clădirile din zona festivalului, designerul de food Marije Vogelzang le-a oferit șansa celor mici să se împrietenească cu legumele, realizând bijuterii din morcov și dovleac, iar Beniamin Mincu a dezbătut conceptul de descentralizare din perspectiva tech având o conversație deschisă cu comunitatea UNFINISHED. Alături de aceste momente s-au mai întâmplat concerte, instalații și conversații susținute de invitații din festival.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului UNFINISHED a avut loc în Casa Universitarilor, dar și în grădina și serele sale istorice proaspăt readuse la viață.

Parteneri strategici: Elrond, Raiffeisen Bank, OMV Petrom.

Parteneri: Universitatea din București, Tazz, eMAG, Kaufland, Microgreens, Mastercard, Wines of Romania, Black Cab, Project1, Kaercher, Velux, Orange, L’OR Coffee, Carpathian Single Malt, Eisberg.

Parteneri media: PRO TV, G4media, Hotnews, PRO FM, IQads, Republica, Zelist;

Unfinished Love Stories este un proiect special al festivalului UNFINISHED și susținut de Librăriile Cărturești și Radio Guerrilla.

UNFINISHED este un eveniment organizat de Fundația Eidos în parteneriat cu Primăria Capitalei prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

__

Despre UNFINISHED

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, UNFINISHED este primul festival multidisciplinar din România și a fost creat de Fundația Eidos ca o experiență în continuă evoluție. Din 2016 și până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitați printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, artista multipremiată, Marina Abramovic, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Acum ca s-a terminat "neterminatul" in afara de energia "extraterestra' - ceea ce nu este rau ca energia terestra in Europa ori nu este ori este foarte scumpa - cu ce am ramas? P.S. Ce inseamna totusi conceptul de off-center?
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult