Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Plagiatul fără limite: Marine Le Pen l-a preluat mot à mot pe François Fillon. VIDEO

Mai multe porțiuni dintr-un discurs susținut luni de naționalista Marine Le Pen au fost copiate din observațiile pe care le-a făcut în aprilie un fost rival al său în alegerile prezidențiale din Franța, François Fillon, potrivit BBC News, care citează canalul YouTube Ridicule TV. 

Similaritatea discursurilor a fost subliniată de canalul YouTube Ridicule TV, creat inițial de susținătorii lui François Fillon, pentru a-l ataca pe Macron, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale. 

Marine Le Pen se va confrunta duminică cu candidatul de centru Emmanuel Macron, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța.

Câteva din frazele identice rostite de Marine Le Pen și François Fillon: 

„Trei faţade maritime: Canalul Mânecii şi Marea Nordului, deschise lumii anglo-saxone şi imensitatea septentrională; faţada atlantică, ne deschide de secole largul imens şi ne oferă aventurile sale; faţada mediteraneană, leagăn al civilizaţiei, printre cele mai vechi şi mai bogate din istorie. Sunt, de asemenea, trei frontiere terestre: mai întâi Pirineii, care angajează Franţa în acest ansamblu imens care este lumea hispanică şi latină. Mai este frontiera din Alpi, spre Italia, sora noastră, şi, de acolo, spre Europa Centrală, balcanică şi de Est.”

Ridicule TV a pus alături cele două discursuri:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ei, și doamna Trump a copiat fraze-clișeu după ale d-nei Obama, de ex. Nu Ponta și Oprea au inventat plagiatul, ei doar l-au dus pe culmile spațiului carpato-danubiano-pontic în ritm de basklausă.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult