Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Plagiatul fără limite: Marine Le Pen l-a preluat mot à mot pe François Fillon. VIDEO

Mai multe porțiuni dintr-un discurs susținut luni de naționalista Marine Le Pen au fost copiate din observațiile pe care le-a făcut în aprilie un fost rival al său în alegerile prezidențiale din Franța, François Fillon, potrivit BBC News, care citează canalul YouTube Ridicule TV. 

Similaritatea discursurilor a fost subliniată de canalul YouTube Ridicule TV, creat inițial de susținătorii lui François Fillon, pentru a-l ataca pe Macron, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale. 

Marine Le Pen se va confrunta duminică cu candidatul de centru Emmanuel Macron, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța.

Câteva din frazele identice rostite de Marine Le Pen și François Fillon: 

„Trei faţade maritime: Canalul Mânecii şi Marea Nordului, deschise lumii anglo-saxone şi imensitatea septentrională; faţada atlantică, ne deschide de secole largul imens şi ne oferă aventurile sale; faţada mediteraneană, leagăn al civilizaţiei, printre cele mai vechi şi mai bogate din istorie. Sunt, de asemenea, trei frontiere terestre: mai întâi Pirineii, care angajează Franţa în acest ansamblu imens care este lumea hispanică şi latină. Mai este frontiera din Alpi, spre Italia, sora noastră, şi, de acolo, spre Europa Centrală, balcanică şi de Est.”

Ridicule TV a pus alături cele două discursuri:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ei, și doamna Trump a copiat fraze-clișeu după ale d-nei Obama, de ex. Nu Ponta și Oprea au inventat plagiatul, ei doar l-au dus pe culmile spațiului carpato-danubiano-pontic în ritm de basklausă.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult