Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Plagiatul fără limite: Marine Le Pen l-a preluat mot à mot pe François Fillon. VIDEO

Mai multe porțiuni dintr-un discurs susținut luni de naționalista Marine Le Pen au fost copiate din observațiile pe care le-a făcut în aprilie un fost rival al său în alegerile prezidențiale din Franța, François Fillon, potrivit BBC News, care citează canalul YouTube Ridicule TV. 

Similaritatea discursurilor a fost subliniată de canalul YouTube Ridicule TV, creat inițial de susținătorii lui François Fillon, pentru a-l ataca pe Macron, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale. 

Marine Le Pen se va confrunta duminică cu candidatul de centru Emmanuel Macron, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța.

Câteva din frazele identice rostite de Marine Le Pen și François Fillon: 

„Trei faţade maritime: Canalul Mânecii şi Marea Nordului, deschise lumii anglo-saxone şi imensitatea septentrională; faţada atlantică, ne deschide de secole largul imens şi ne oferă aventurile sale; faţada mediteraneană, leagăn al civilizaţiei, printre cele mai vechi şi mai bogate din istorie. Sunt, de asemenea, trei frontiere terestre: mai întâi Pirineii, care angajează Franţa în acest ansamblu imens care este lumea hispanică şi latină. Mai este frontiera din Alpi, spre Italia, sora noastră, şi, de acolo, spre Europa Centrală, balcanică şi de Est.”

Ridicule TV a pus alături cele două discursuri:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ei, și doamna Trump a copiat fraze-clișeu după ale d-nei Obama, de ex. Nu Ponta și Oprea au inventat plagiatul, ei doar l-au dus pe culmile spațiului carpato-danubiano-pontic în ritm de basklausă.
    • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult