Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Planurile ambițioase ale giganților din IT pentru România anunță „zeci de mii” de noi job-uri. „Bătălia pentru specialiști e la baionetă” - CEO Ericsson România

Dragos Rebegea

(Foto: Facebook/sece.ro)

Marile companii din domeniul tehnologiei informației care vin în România duc o luptă „la baionetă” pentru a angaja cei mai buni specialiști, a spus Dragoș Rebegea, CEO Ericsson, invitatul emisiunii „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

„Avem o structură de comunicații foarte bună, aș putea să spun. E cunoscut faptul că infrastructura de comunicații în orice țară e la fel de importantă ca și infrastructura rutieră sau feroviară. Noi în România știm și suntem în stare să construim rețele de comunicații mai repede și mai bine decât rețelele rutiere sau feroviare. 

Avem oameni extrem de bine pregătiți. La nivelul companiei pe care o reprezint avem patru centre globale de mentenanță și operare, unul fiind în România. Calitatea oamenilor e foarte bună, în special în zona de IT. Faptul că oamenii vorbesc mai multe limbi străine, comunică ușor, sunt atuuri care ne-au convins să venim în România. (Bătălia pentru acești oameni?) E la baionetă”, a subliniat Dragoș Rebegea, CEO Ericsson.

„Citeam că dacă această invazie de corporații Amazon, Oracle, Ericsson, plus companiile chinezești Hawei, ZTE care vin în România și urmează să vină cu planuri ambițioase de a angaja zeci de mii de oameni nu creează un dezechilibru pe piața forței de muncă, toată inteligența nativă merge către aceste multinaționale”, spune Dragoș Rebegea.

Statisticile arată că nevoia de specialiști IT este tot mai mare. La sfârşitul anului trecut, datele Institutului Național de Statistică relevau un deficit de angajaţi din IT cu 25% mai mare decât în vară. Un studiu al Asociaţiei pentru Industria Electronică şi Software, consultat în martie de ȘtirileProTV, arăta că e nevoie de 30.000 de ingineri IT la nivel național, dintre care 11.000 în Cluj-Napoca.

Peste 100.000 de români lucrează în România în domeniul IT, domeniul care, împreună cu tehnologia comunicării, depăşeşte 6% din PIB, potrivit unui studiu dat publicității la finele anului trecut de clusterul de IT al ARIES Transilvania.

Emisiunea „În fața ta” poate fi urmărită la Digi24 în fiecare sâmbătă și duminică începând de la miezul nopții.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult