Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Planurile ambițioase ale giganților din IT pentru România anunță „zeci de mii” de noi job-uri. „Bătălia pentru specialiști e la baionetă” - CEO Ericsson România

Dragos Rebegea

(Foto: Facebook/sece.ro)

Marile companii din domeniul tehnologiei informației care vin în România duc o luptă „la baionetă” pentru a angaja cei mai buni specialiști, a spus Dragoș Rebegea, CEO Ericsson, invitatul emisiunii „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

„Avem o structură de comunicații foarte bună, aș putea să spun. E cunoscut faptul că infrastructura de comunicații în orice țară e la fel de importantă ca și infrastructura rutieră sau feroviară. Noi în România știm și suntem în stare să construim rețele de comunicații mai repede și mai bine decât rețelele rutiere sau feroviare. 

Avem oameni extrem de bine pregătiți. La nivelul companiei pe care o reprezint avem patru centre globale de mentenanță și operare, unul fiind în România. Calitatea oamenilor e foarte bună, în special în zona de IT. Faptul că oamenii vorbesc mai multe limbi străine, comunică ușor, sunt atuuri care ne-au convins să venim în România. (Bătălia pentru acești oameni?) E la baionetă”, a subliniat Dragoș Rebegea, CEO Ericsson.

„Citeam că dacă această invazie de corporații Amazon, Oracle, Ericsson, plus companiile chinezești Hawei, ZTE care vin în România și urmează să vină cu planuri ambițioase de a angaja zeci de mii de oameni nu creează un dezechilibru pe piața forței de muncă, toată inteligența nativă merge către aceste multinaționale”, spune Dragoș Rebegea.

Statisticile arată că nevoia de specialiști IT este tot mai mare. La sfârşitul anului trecut, datele Institutului Național de Statistică relevau un deficit de angajaţi din IT cu 25% mai mare decât în vară. Un studiu al Asociaţiei pentru Industria Electronică şi Software, consultat în martie de ȘtirileProTV, arăta că e nevoie de 30.000 de ingineri IT la nivel național, dintre care 11.000 în Cluj-Napoca.

Peste 100.000 de români lucrează în România în domeniul IT, domeniul care, împreună cu tehnologia comunicării, depăşeşte 6% din PIB, potrivit unui studiu dat publicității la finele anului trecut de clusterul de IT al ARIES Transilvania.

Emisiunea „În fața ta” poate fi urmărită la Digi24 în fiecare sâmbătă și duminică începând de la miezul nopții.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult