Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

PNL și PMP condamnă gestul lui Mirel Palada, care l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goțiu. PSD și ALDE tac. Ce spune președintele Federației de Aikido

UPDATE. Dan Corneliu Ionescu, președintele Federatiei Române de Aikido și al European Aikido Confederation, afirmă că gestul lui Mirel Palada, care l-a lovit pe senatorul Mihai Gotiu, miercuri seara, la B1 TV, este „o rușine pentru Aikido-ul din România”.

„Dl. Mirel Palada este o rușine pentru Aikido-ul din România. Sper ca organizația din care face parte va amenda comportamentul său agresiv”, a scris Dan Corneliu Ionescu (centura neagra, 8 dan), pe contul lui de Facebook, potrivit Hotnews.ro.

Acesta a raspuns și unui comentariu la postarea sa, în care un internaut afirmă: „Fiecare crede în filozofia lui de viață! Eu zic că e o mândrie pentru România!”.

„Asta e golănie, nu filozofie de viață”, a precizat Dan Corneliu Ionescu.

Mirel Palada este practicant de Aikido.

Orban: Palada e un „golan politic”

Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a catalogat joi pe sociologul Mirel Palada drept un „golan politic” și a cerut pedepsirea lui, după ce acesta l-a bătut pe senatorul USR Mihai Goțiu în pauza unei emisiuni de la B1 TV. Liderul PMP, Traian Băsescu, spune că va refuza să mai meargă la vreo televiziune care îl invită pe Palada, ictor Ponta, al cărui purtător de cuvânt a fost Palada, a scris că aceasta a făcut „o mare prostie” și că îi pare rău pentru el. În schimb, PSD și ALDE nu au avut nicio reacție față de agresiunea petrecută miercuri seară în studioul tv. 

„Solicit energic pedepsirea golanului politic pentru infracţiunea pe care a săvârşit-o, şi anume a fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

„Mult timp mi-am pus întrebarea când se va ajunge la bătaie din partea PSD. Iată că s-a ajuns la bătaie din partea fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD - Ponta, un om trimis permanent la înaintare şi care susţine ideile aberante ale partidului de guvernământ”, a adăugat Orban.

Fostul premier Victor Ponta crede că gestul lui Palada nu are scuză. „Oricât de provocator sau de enervant este un adversar politic nu există nicio scuză pentru a-ţi rezolva o problemă cu pumnii! Îmi pare rău de Mirel Palada (nu mă dezic acum de el ca om sau coleg într-o perioada dificilă). dar cred că eu pot să îi spun adevărul neplăcut - a făcut o mare prostie şi va plăti scump pentru asta . Aşa cum îl cunosc cred că acum realizează cel mai bine acest lucru şi îl regretă - dar suntem toţi responsabili pentru deciziile noastre greşite”.

Traian Băsescu a reacționat pe Facebook imediat după scandal. „„Un individ cu comportament de derbedeu ordinar, pe numele lui Mirel Palada, a găsit de cuviinţă să-şi acopere handicapul intelectual în dezbaterea cu senatorul Mihai Goţiu, lovindu-l cu pumnii şi picioarele în pauza emisiunii Nadiei Ciurlin, moderatoare la B1 Tv. Nu voi mai participa la nicio emisiune a vreunei televiziuni care, din acest moment, îl va mai invita pe Mirel Palada în platourile sale”, a scris fostul șef de stat.

USR acuză PSD de mai multe acte de violență

Joi, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a spus că, de-a lungul timpului, reprezentanți ai PSD i-au agresat în mai multe rânduri pe cei ai USR. 

„În luna martie, consilierul general Petre Chirica le-a agresat fizic pe Roxana Wring și pe Ana Ciceala în ședința Consiliulu General. Viceprimarul Aurelian Bădulescu a agresat-o pe colega noastră Raluca Teodor numindu-o "prostituată". Ca să fie foarte clar, nu vorbim de ironie, vorbim de mitocănie și violență. Un coleg a fost lovit violent de paza doamnei Firea când încerca să permită accesul societății civile. Chiar ieri, deputatul PSD Nicu Nită i-a adresat colegului nostru deputat Adrian Prîsnel în cadrul comisiei de agricultură: "mai bine va omorâm pe toți" și a încercat să îi smulgă telefonul lui Laurențiu Dincă, care filmă.

Suntem într-o situație de creștere a violenței care ridica mari semne de întrebare. Adresăm un apel la a semna un mesaj ferm împotrivă violenței în politică în ritmul acesta vom ajunge să ne împingem în fața mașinii", a declarat Barna citat de Hotnews.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca era in organizatia domnului Ionescu, nu ar mai fi avut reactia asta. In Romania sunt vreo 3 mari organizatii, deci si acolo este o lupta pt putere. Domnul Ionescu a inventat niste probe sportive ca aikido sa fie incadrat la sport, aikido nefiind un sport, sa-si faca Federatie, deci sa ia si niste banuti de la stat.. este o mizerie si in artele martiale din Ro..
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult