Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns la un acord pentru formarea Guvernului: Cîțu premier, doi vicepremieri, 9 ministere la PNL, 6 la USR-PLUS și 3 la UDMR

coalitia 2020

PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns vineri seară, la capătul a zece ore de negocieri, la un acord pentru formarea unui Guvern sub conducerea liberalului Florin Cîțu.

Noul Executiv ar trebui să aibă 18 ministere, dintre care 9 vor reveni PNL, 6 USR-PLUS și 3 UDMR. De asemenea, vor fi doi vicepremieri, din partea USR-PLUS și UDMR.

„PNL e candidat pentru președinția Camerei Deputaților, USR PLUS are candidat la șefia Senatului”, a spus șeful PNL, Ludovic Orban.

PNL va coordona Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii și Ministerul Culturii.

Sănătatea, Justiția și Transporturile vor fi gestionate de USR-PLUS, în timp ce UDMR va numi miniștrii Dezvoltării și Mediului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Numai cu gandul ca au disparut dinozaurii Base..,Tarii...si Pontica Mitomanul Zambaret,ar trebui actualii politicieni sa lase totul la o parte in interesul comunitatii ,ceea ce in 30 ani nu s-a intamplat,ca PSD-ul sa nu poata influenta cu nimic, desi,au iesit pe primul loc.
  • Like 0
 • check icon
  Cam ce muncesc cei doi vicepremieri?
  • Like 0
 • Din cate vad se repeta atacul unei anumite parti a presei impotriva guvernului de dreapta,scenariul CDR!Atunci atacurile continui ale “impartialilor”Tuca,Cristoiu,Nistorescu,Calinescu si nu cel din urma CTP,l-au facut pe presedintele Constantinescu sa declare ca” a fost invins de securistii din presa”!Vad ca nu a gresit,acum sunt si tinere vlastare!Cum zicea un comentator TV cunoscut intr-o emisiune populara,la o discuție cu mai multi oameni din politica:in mai toti romanii se mentine un procent de comunism in gandire ,mai mare sau mai mic ,dar el este!Iar atacurile impotriva celor cu procentul redus spre zero,deci de dreapta,ma fac sa cred ca are dreptate!
  • Like 0
 • check icon
  Un articol de tipul "cei patru apostoli erau trei: Luca și Matei"...
  • Like 1
 • otheh check icon
  Bine ca n-au pus pe nimeni la Economie, mai avem o sansa !
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult