Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns la un acord pentru formarea Guvernului: Cîțu premier, doi vicepremieri, 9 ministere la PNL, 6 la USR-PLUS și 3 la UDMR

coalitia 2020

PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns vineri seară, la capătul a zece ore de negocieri, la un acord pentru formarea unui Guvern sub conducerea liberalului Florin Cîțu.

Noul Executiv ar trebui să aibă 18 ministere, dintre care 9 vor reveni PNL, 6 USR-PLUS și 3 UDMR. De asemenea, vor fi doi vicepremieri, din partea USR-PLUS și UDMR.

„PNL e candidat pentru președinția Camerei Deputaților, USR PLUS are candidat la șefia Senatului”, a spus șeful PNL, Ludovic Orban.

PNL va coordona Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii și Ministerul Culturii.

Sănătatea, Justiția și Transporturile vor fi gestionate de USR-PLUS, în timp ce UDMR va numi miniștrii Dezvoltării și Mediului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Numai cu gandul ca au disparut dinozaurii Base..,Tarii...si Pontica Mitomanul Zambaret,ar trebui actualii politicieni sa lase totul la o parte in interesul comunitatii ,ceea ce in 30 ani nu s-a intamplat,ca PSD-ul sa nu poata influenta cu nimic, desi,au iesit pe primul loc.
  • Like 0
 • check icon
  Cam ce muncesc cei doi vicepremieri?
  • Like 0
 • Din cate vad se repeta atacul unei anumite parti a presei impotriva guvernului de dreapta,scenariul CDR!Atunci atacurile continui ale “impartialilor”Tuca,Cristoiu,Nistorescu,Calinescu si nu cel din urma CTP,l-au facut pe presedintele Constantinescu sa declare ca” a fost invins de securistii din presa”!Vad ca nu a gresit,acum sunt si tinere vlastare!Cum zicea un comentator TV cunoscut intr-o emisiune populara,la o discuție cu mai multi oameni din politica:in mai toti romanii se mentine un procent de comunism in gandire ,mai mare sau mai mic ,dar el este!Iar atacurile impotriva celor cu procentul redus spre zero,deci de dreapta,ma fac sa cred ca are dreptate!
  • Like 0
 • check icon
  Un articol de tipul "cei patru apostoli erau trei: Luca și Matei"...
  • Like 1
 • otheh check icon
  Bine ca n-au pus pe nimeni la Economie, mai avem o sansa !
  • Like 0


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult