Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns la un acord pentru formarea Guvernului: Cîțu premier, doi vicepremieri, 9 ministere la PNL, 6 la USR-PLUS și 3 la UDMR

coalitia 2020

PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns vineri seară, la capătul a zece ore de negocieri, la un acord pentru formarea unui Guvern sub conducerea liberalului Florin Cîțu.

Noul Executiv ar trebui să aibă 18 ministere, dintre care 9 vor reveni PNL, 6 USR-PLUS și 3 UDMR. De asemenea, vor fi doi vicepremieri, din partea USR-PLUS și UDMR.

„PNL e candidat pentru președinția Camerei Deputaților, USR PLUS are candidat la șefia Senatului”, a spus șeful PNL, Ludovic Orban.

PNL va coordona Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii și Ministerul Culturii.

Sănătatea, Justiția și Transporturile vor fi gestionate de USR-PLUS, în timp ce UDMR va numi miniștrii Dezvoltării și Mediului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Numai cu gandul ca au disparut dinozaurii Base..,Tarii...si Pontica Mitomanul Zambaret,ar trebui actualii politicieni sa lase totul la o parte in interesul comunitatii ,ceea ce in 30 ani nu s-a intamplat,ca PSD-ul sa nu poata influenta cu nimic, desi,au iesit pe primul loc.
  • Like 0
 • check icon
  Cam ce muncesc cei doi vicepremieri?
  • Like 0
 • Din cate vad se repeta atacul unei anumite parti a presei impotriva guvernului de dreapta,scenariul CDR!Atunci atacurile continui ale “impartialilor”Tuca,Cristoiu,Nistorescu,Calinescu si nu cel din urma CTP,l-au facut pe presedintele Constantinescu sa declare ca” a fost invins de securistii din presa”!Vad ca nu a gresit,acum sunt si tinere vlastare!Cum zicea un comentator TV cunoscut intr-o emisiune populara,la o discuție cu mai multi oameni din politica:in mai toti romanii se mentine un procent de comunism in gandire ,mai mare sau mai mic ,dar el este!Iar atacurile impotriva celor cu procentul redus spre zero,deci de dreapta,ma fac sa cred ca are dreptate!
  • Like 0
 • check icon
  Un articol de tipul "cei patru apostoli erau trei: Luca și Matei"...
  • Like 1
 • otheh check icon
  Bine ca n-au pus pe nimeni la Economie, mai avem o sansa !
  • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult