Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Podcastul „Inside BT”. Leontin Toderici, director general adjunct și COO la Banca Transilvania: Este important să nu alegi calea ușoară, să vezi ce ți se potrivește, să insiști pe atuurile tale și să faci un echilibru între viața profesională și cea socială

Viitorul bankingului se va baza pe tehnologie, inteligență artificială și adaptabilitate continuă la nevoile clienților. Băncile comerciale vor trebui să anticipeze nevoile acestora, să le ofere servicii personalizate și să investească în soluții tehnologice pentru asigurarea securității și eficienței operațiunilor financiare. Schimbările în domeniul bancar se produc într-un ritm rapid, iar încrederea va rămâne un element fundamental, spune Leontin Toderici, director general adjunct și Chief Operations Officer (COO) la Banca Transilvania, invitatul jurnalistului Claudiu Pândaru la podcastul „Inside BT”.

Pe măsură ce tehnologia avansează, băncile vor trebui să ofere consultanță personalizată și să-și ghideze clienții într-o manieră mai eficientă, iar inteligența artificială, cum ar fi ChatGPT, va juca un rol semnificativ în bankingul personalizat, facilitând identificarea nevoilor clienților și oferirea de soluții adaptate acestora într-un mod mai eficient, vede el.

„Inteligența artificială va ajuta foarte mult la banking customizat, banking pe nevoile clientului - dacă are o nevoie, să descoperi din timp și să-l ajuți ca să o depășească. Bankingul se va baza pe tot mai multă tehnologie. Vedem zona de phishing, vedem zona de cyber attacks - nu poți să fii de încredere dacă nu ești pregătit, băncile trebuie să facă față. Ne uităm la blockchain, sunt monedele digitale care acum se reglementează. (...) În principiu cam acestea vor fi provocările. Trebuie să anticipezi foarte mult care vor fi nevoile clienților, să le descoperi în timp și să te pregătești pentru a le acoperi”, spune COO-ul Băncii Transilvania.

Rugat să dea câteva sfaturi pentru tinerii care vor să înceapă o carieră în banking, Leontin Toderici a vorbit despre deschidere și proactivitate, caracteristici esențiale, cât și despre importanța găsirii unui mentor bun, care poate accelera evoluția tinerilor în cariera profesională. Persistența și reziliența sunt cruciale, punctează Leontin Toderici, pentru că succesul vine după multe încercări, iar obiectivele realiste și adaptabilitatea ajută în diferențiere.

„Le-aș recomanda (tinerilor) primul rând să fie deschiși, să fie proactivi, să nu stea în cutia lor și să aștepte. Proactivitatea ajută, pentru că de fiecare dată ai o provocare. Sau, dacă nu, întrebi dacă poți să ajuți, dacă poți să faci ceva, să fii flexibil. Să îți alegi un mentor bun de la care să poți să înveți, pentru că reușești să ai astfel o evoluție rapidă, să depășești diverse bariere. Într-un cuvânt, să înveți continuu, să fii pregătit, să accepți un feedback, pentru că de multe ori ne supărăm. Uneori feedback-ul nu este pozitiv și noi îl luăm ca pe o critică, dar feedback-ul corect te ajută mult să înveți ce nu faci bine, să vezi unde ai de corectat.

Partea de început este crucială pentru a putea să depășești barierele de anxietate, de ce nu, mici depresii, să mergi mai departe, te ajută în partea asta să ai o rețea de prieteni în care să afli ce e nou, să iei feedback, să afli de oportunități, pentru a putea să știi ce ți se potrivește cel mai bine, unde poți să mergi. Să îți faci un balans între viața profesională și viața de familie, viața socială, pentru că trebuie să îți încarci bateriile, este firesc. Și să fii persistent și rezilient în ceea ce faci”, sună sfaturile lui Leontin Toderici, pentru tinerii la început de carieră. 

„Trebuie să anticipezi lucrurile, să fii acolo, să îți dai seama în ce direcție să mergi, să fii pregătit și să nu cedezi ușor, pentru că foarte repede te vei descuraja și te vei întoarce în punctul zero, iar toate investițiile tale până atunci practic vor dispărea.

Este important să nu alegi the easy way (calea ușoară), ci să vezi ce ți se potrivește, să insiști pe atuurile tale și să faci un echilibru între viața profesională și cea socială”, a mai punctat directorul general adjunct din cadrul Băncii Transilvania.

Urmăriți discuția dintre Leontin Toderici, director general adjunct și Chief Operations Officer (COO) la Banca Transilvania, și jurnalistul Claudiu Pândaru în podcastul „Inside BT”, atașat acestui articol. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult