Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Prefectul Capitalei „dezertează” din dispozitiv și o lasă pe Carmen Dan în ofsaid: Am semnat ordinul după 12 noaptea. Era deja evacuată piața

Prefectul Capitalei a declarat luni că a semnat ordinul de evacuare a Pieței Victoria după ora 12 noapte, când jandarmii interveniseră deja în forță, iar manifestanții fuseseră dispersați. Afirmațiile ei le contrazic ce cele ale ministrul de Interne, Carmen Dan, care spusese anterior că prefectul își dăduse acordul pentru intervenție încă de la ora 20.00, dar și pe ale jandarmeriei care susținuse că ordinul a fost dat la ora 23:11. „Cred că era după 12:00 noaptea. Era deja evacuată piața”, a declarat Cliseru. Ea a adăugat că intervenția jandarmilor a fost legală, că „nu e relevantă ora” și că „jandarmii se apără și fără ordin de la prefect”.

Foto: George Călin/Inquam Photos

Cliseru a mai susținut că nu s-a aflat în centrul de comandă așa cum spusese Carmen Dan. „Au fost imagini pe care le-ați văzut și dumneavoastră, nu a fost vreo dotare specială. Eu nu m-am aflat în centrul de comandă. Nu existau două centre. Cum v-a spus și domnul viceprimar (Aurelian Bădulescu, n.red.), nu ne-am aflat noi în centru, în centrul mobil au fost persoane care probabil trebuia să fie în centrul mobil. Centrul e un vehicul mobil”, a declarat prefectul Capitalei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Pe mine m-a invatat un project manager cu experienta, din SUA sa pun data si ora pe semnatura. Nu aveti idee din cate situatii am iesit cu asta. Cazul prezentat, confirma.
  • Like 0
 • check icon
  Așa cum toți ne așteptam, luați ”la bani mărunți”, minciunile încep să se contrazică între ele....
  • Like 0
 • Petre check icon
  Aceasta... prefecta trebuie sa ramana sub acuzatii:
  - daca a semnat ordinul inainte de interventia jandarmilor trebuie sa spuna dece l-a semnat;
  - daca a semnnat ordinul dupa interventia jandarmilor trebuie sa spuna dece l-a mai semnat.
  • Like 1
 • Oare se aşteaptă să fie crezută?
  • Like 1
 • Dansa e cumva sora lui Stefan Hrusca?
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult