Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Premierul despre „dublarea salariilor” pentru bugetarii care câștigă sub 4000 de lei: „Mi-aș dori să putem tripla, dar trebuie să păstram echilibrul între creșterea economică și sustenabilitate”

Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a fost întrebat marți într-un interviu la Radio România Actualități (RRA) dacă se pune problema dublării salariilor sub 4.000 lei. 

„E ceea ce e la finalul acestei perioade de 4 ani. Mi-aș dori să putem tripla, dar trebuie să păstram echilibrul între creșterea economică și sustenabilitate. Anvelopa totală e de 32 miliarde lei pe patru ani”, a răspuns șeful Executivului.

După ce ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus duminică la postul de televiziune România TV că până la pragul de 4.000 de lei salariile se dublează, iar peste 4.000 de lei este o creştere cu 45% a salariilor, oficialul a revenit cu precizări. Ministrul Muncii a scris pe Facebook că respectivele măsuri vor fi luate pe parcursul a patru ani, „exact cum scrie în programul de guvernare”. 

Pe de altă parte, premierul Grindeanu a mai spus la RRA că legea salarizării unice e în dezbatere publică, iar termenul limită, potrivit programului de guvernare, este sfârșitul lunii iunie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cine stie ce ii place cel mai mult Olgutei sa manance? Domniile voastre,care sunteti pe langa ea oricand,oricum,va rog tineti-i gura ocupata.Oricat ar costa,se merita!
  • Like 0
 • Imi doresc domnule Grindeanu ,sa-mi spuneti cam la ce echilibru va-ti gindit la dublare,intrucit eu tot nu vad de unde veti lua banii necesari?Poate a-ti apelat la Soros ,pentru ca am vazut, ca sunt ceva politicieni dintre care ,nu putini de-ai dumneavoastra care au profitat de bunavointa Sorosului.
  • Like 0
 • wow. O stire fara comentarii malitioase, fara interpretari! Doar o stire? Pai ce facem doamnelor si domnilor, ne intoarcem la jurnalismul asa cum ar trebui el sa fie?
  • Like 0
 • check icon
  Un € = 10 lei, un litru de benzină = 12 lei, o pâine = 3 lei, un kWh = 1,5 lei, etc, etc: mediul privat se va forța și va trece și peste asta, considerând că este o inflație voită, dar cei cărora STATUL le va mări veniturile prin măsuri administrative și nu în funcție de productivitate sau/și eficiență, vor constata într-un interval enervant de scurt că iar nu se ajung cu banii! Ceea ce nu pricep oamenii ăștia (în frunte cu întregul cabinet grindeanu) este că trăiești mai bine când câștigi o mie de lei pe lună și pâinea costă un leu decât atunci când câștigi două mii de lei dar pâinea costă trei lei! Este o chestie cu valori absolute și relative, dar grindeanu, vasileasca și alții ca ei nu au auzit încă de prostiile astea, așa că Isărescu este vinovat că România a renunțat la leul vechi, că numai așa eram toți milionari!
  Iar ăștia, incapabili, lamentabili și blamabili au fost aduși la guvernare și au asupra noastră o putere aproape absolută! Brrr, biată Românie!
  • Like 1
 • Cresteri salariale din pix...daca as fi reporter l-as intreba pe domnul Grindeanu daca toti acei "buni samariteni" la care se refera si merita ! (daca au muncit, cotizat, daca au avut responsabilitate la locul de munca, risc si grade de dificultate etc)
  Probabil daca ai carnet de partid stantat inrosit si glas sa strigi pe la Cotroceni ai si parte de "zaharel" !
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult