Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Premierul despre „dublarea salariilor” pentru bugetarii care câștigă sub 4000 de lei: „Mi-aș dori să putem tripla, dar trebuie să păstram echilibrul între creșterea economică și sustenabilitate”

Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a fost întrebat marți într-un interviu la Radio România Actualități (RRA) dacă se pune problema dublării salariilor sub 4.000 lei. 

„E ceea ce e la finalul acestei perioade de 4 ani. Mi-aș dori să putem tripla, dar trebuie să păstram echilibrul între creșterea economică și sustenabilitate. Anvelopa totală e de 32 miliarde lei pe patru ani”, a răspuns șeful Executivului.

După ce ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus duminică la postul de televiziune România TV că până la pragul de 4.000 de lei salariile se dublează, iar peste 4.000 de lei este o creştere cu 45% a salariilor, oficialul a revenit cu precizări. Ministrul Muncii a scris pe Facebook că respectivele măsuri vor fi luate pe parcursul a patru ani, „exact cum scrie în programul de guvernare”. 

Pe de altă parte, premierul Grindeanu a mai spus la RRA că legea salarizării unice e în dezbatere publică, iar termenul limită, potrivit programului de guvernare, este sfârșitul lunii iunie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cine stie ce ii place cel mai mult Olgutei sa manance? Domniile voastre,care sunteti pe langa ea oricand,oricum,va rog tineti-i gura ocupata.Oricat ar costa,se merita!
  • Like 0
 • Imi doresc domnule Grindeanu ,sa-mi spuneti cam la ce echilibru va-ti gindit la dublare,intrucit eu tot nu vad de unde veti lua banii necesari?Poate a-ti apelat la Soros ,pentru ca am vazut, ca sunt ceva politicieni dintre care ,nu putini de-ai dumneavoastra care au profitat de bunavointa Sorosului.
  • Like 0
 • wow. O stire fara comentarii malitioase, fara interpretari! Doar o stire? Pai ce facem doamnelor si domnilor, ne intoarcem la jurnalismul asa cum ar trebui el sa fie?
  • Like 0
 • check icon
  Un € = 10 lei, un litru de benzină = 12 lei, o pâine = 3 lei, un kWh = 1,5 lei, etc, etc: mediul privat se va forța și va trece și peste asta, considerând că este o inflație voită, dar cei cărora STATUL le va mări veniturile prin măsuri administrative și nu în funcție de productivitate sau/și eficiență, vor constata într-un interval enervant de scurt că iar nu se ajung cu banii! Ceea ce nu pricep oamenii ăștia (în frunte cu întregul cabinet grindeanu) este că trăiești mai bine când câștigi o mie de lei pe lună și pâinea costă un leu decât atunci când câștigi două mii de lei dar pâinea costă trei lei! Este o chestie cu valori absolute și relative, dar grindeanu, vasileasca și alții ca ei nu au auzit încă de prostiile astea, așa că Isărescu este vinovat că România a renunțat la leul vechi, că numai așa eram toți milionari!
  Iar ăștia, incapabili, lamentabili și blamabili au fost aduși la guvernare și au asupra noastră o putere aproape absolută! Brrr, biată Românie!
  • Like 1
 • Cresteri salariale din pix...daca as fi reporter l-as intreba pe domnul Grindeanu daca toti acei "buni samariteni" la care se refera si merita ! (daca au muncit, cotizat, daca au avut responsabilitate la locul de munca, risc si grade de dificultate etc)
  Probabil daca ai carnet de partid stantat inrosit si glas sa strigi pe la Cotroceni ai si parte de "zaharel" !
  • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult