Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Premierul Florin Cîțu, după ce un TIR de ATI s-a defectat și trei pacienți Covid au murit: Nu putem garanta acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla, sper că nu se vor mai întâmpla

Florin Citu - guvern - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat că a cerut ministrului de Interne ca ancheta în cazul defecțiunii de la secția mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București, în urma căreia au murit trei pacienți, să fie „cât mai rapidă și mai transparentă”. „Cei responsabili si vinovați vor răspunde”, a spus prim-ministrul, la o conferință de presă organizată luni la ora 23.

„Am văzut că administratorii sau reprezentanții statului în aceste momente fug de comunicare. Cetățenii au nevoie să comunicăm mai mult în aceste momente. (...) Nu trebuie să mai fugim de comunicare, trebuie să venim să comunicăm transparent românilor de fiecare dată”, a spus Florin Cîțu.

„Nu putem să garantăm că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla, sper că nu se vor mai întâmpla”, a adăugat premierul.

Trei pacienți COVID-19 au murit luni după o defecțiune la TIR-ul ATI - unitatea mobilă de Terapie Intensivă - din curtea Spitalului „Victor Babeș” din București, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen. În momentul producerii defecțiunii, în TIR-ul ATI erau internați opt pacienți. 

Aflați și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • de bun simt,
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult