Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Tragedie după o defecțiune la instalația de oxigen a secției mobile ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală: trei pacienți au decedat

V Babes - inquam Photos

Foto Inquam Photos

Sistemul de alimentare cu oxigen la secția mobilă ATI din curtea Spitalului „Victor Babeș” din București s-a defectat luni. Trei oameni au murit.  

UPDATE: Persoanele care au murit în urma defecțiunii de la secția mobilă de terapie intensivă de la „Victor Babeș” erau femei, cu vârstele de 66, 84 și respectiv 74 ani și au decedat între orele 17:30 și 18:10, potrivit G4Media.

UPDATE: Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3. „În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi. Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a scris pe Facebook primarul Nicușor Dan. 

Comunicatul DSU:

Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului.

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș

– 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș

– 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)

– 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni

– 1 pacient la Floreasca

-3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Delia MC Delia MC check icon
    Când pacienți critici sunt tratați în TIR, se evacuează spitale, mă întreb:
    1. unde sunt cele 8 spitale regionale promise de psd?
    2. de ce nu există un instructaj de avarie? Dacă un ventilator cade, e doar acela defect. Dar când toate pică, e clar, o defecțiune centrală.
    3. De ce zona de comandă e în interiorul TIR-ului și nu undeva unde accesul pentru mentenanță și reparații e nepericulos pentru personal? Și în definitiv aceștia din personalul de mentenanță și intervenție nu-s destul de " esențiali " pentru a fi vaccinați? Chiar, n-o fi fost nici unul vaccinat?
    Și o ultimă constatare, amară: totuși acele aparate au un sistem de siguranță pentru a evita creșterea presiunii peste valorile admise. Aviz cârcotașilor ori groșancelor care susțin că din cauza presiunii excesive al oxigenului se distrug plămânii pacienților intubați.
    • Like 0
  • Lasati-ma sa ghicesc , Vlad Voiculescu este de vina ... Desi este evident stangaci in a-si face viata usoara in mocirla politicii romanesti , mie imi place de el din ce in ce mai mult . Este deajuns sa vad energia cheltuita de toate pramatiile vechi si noi din politica romaneasca sa-l sape la temelie , ca sa-mi dau seama ca baiatul asta poate fi mai eficient decat pare. Ultimul pe lista de smecheri deranjati , este Ben Oni Ardelean un smecher din PNL plin de bani , de meserie pastor baptist si politician. Gagiul are un CV care arata impostura la fel ca CV-ul lui Iordache dar de nivel mai ridicat .Cum ar veni, impostor de nivel superior...
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult