Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Preotul catolic Francisc Doboș: Stați acasă zilele astea, dacă nu vreți să ajungeți mai repede acasă la ... Cel de sus!

Francisc Dobos - captura - coronavirus

Foto captura Facebook Francisc Doboș

Îndemn inedit, pentru statul în casă. De pe terasa bisericii romano-catolice, preotul Francisc Doboș îi îndeamnă pe oameni să stea acasă, dacă nu vor să ajungă mai repede acasă la ...Cel de sus. 

„Stați acasă zilele astea dacă nu vreți să .... ce voiam să zic ... dacă nu vreți să ajungeți mai repede acasă la ... (arată spre cer) Cel de sus! Nu ne grăbim! Cu toții vrem să ajungem acolo, dar nu ne grăbim. Aveți grijă de voi. Eu am urcat aici sus, la catolici, pe terasă. O să mă duc la frizer de-abia când se termină balamucul cu Covid-19. Aveți grijă de voi!” este mesajul preotului catolic Francisc Doboș.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult